Sport

Ny redningsaksjon for Lyn

Lyn-patrioter med penger vil danne et nytt A/S for å berge bunnlaget i 2. divisjon. Men vil klubben det? 17. juni kan bli en skjebnedag for den tradisjonsrike klubben.

Onsdag 17. juni er det styremøte i Lyn Toppfotball. Agenda: Ja eller nei til et A/S? Igjen står den tradisjonsrike klubben ved et veiskille.

Ideene om ny satsing skaper entusiasme hos mange, mens andre er skeptiske og vil fortsette å bygge klubben nedenfra.

LES OGSÅ: Nytt tap og nye penger til Lyn

Ett poeng

Etter åtte serierunder står Lyn bokført med ett poeng (0–0 mot Skeid), og 5–21 i målforskjell. I serieåpningen hjemme mot Grorud, kom det 1.711 tilskuere. I siste hjemmekamp mot Tromsdalen kom det 429. Det er seks poeng opp til Mjølner som ligger over nedrykksstreken.

Det murrer i den tradisjonsrike klubben. Enkelte setter krav for å bli med på et A/S. Krav som ny sportslig ledelse, inkludert trener Trond Andersens avgang. Andre sier klubben må tåle et eventuelt nedrykk til 3. divisjon.

Tre av initiativtakerne til det nye A/S-et, er Gunnar-Martin Kjenner, Ole Ray Grødseth og Kjell L. Brevik. Sistnevnte la fram en skisse på et møte med klubben sist mandag. Skissen skal bli til konkrete forslag som styret i Lyn Toppfotball skal ta stilling til på neste onsdags styremøte.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

1,2 millioner

Det sies at A/S-et i første omgang skal inn med 1,2 millioner kroner for å hente inn nye spillere. En av initiativtakerne, advokat Gunnar-Martin Kjenner sier:

– Vi er tre av initiativtakerne, men vi skal ha med flere personer på dette. Alle med hjerte for Lyn er velkomne til å delta. Dette er en redningsaksjon, ja, men det er viktig å understreke at dette også er noe mer enn det. Vi skal satse – og tenke – langsiktig, sier Kjenner til Dagsavisen.

SE FOTBALLSNAKKIS: Derfor var Oslolagene best

Nye spillere

Overgangsvinduet åpner igjen 1. juli. Det er konkrete spillere i kikkerten, blant annet er tre kroatiske spillere nevnt. Men først skal Kjenner, Grødseth og Brevik klare å overbevise Lyns styre om at dette er veien å gå.

– På mandagens informasjonsmøte ble deres skisser veldig godt mottatt. Men det er mye arbeid som gjenstår. Vi må se stiftelsesdokumenter og samarbeidsavtaler. Sentralt er spørsmålet om hva som skal ligge igjen i klubben. Vi må ha en full gjennomgang av den økonomiske siden, sier styreleder i Lyn Toppfotball Anne Marie Due til Dagsavisen.

Lyn reiser nordover til vrien bortekamp mot Finnsnes til helga.

Toppkampen, som Dagsavisen dekker, spilles på Kjelsås søndag, mellom hjemmelaget og Grorud.

LES OGSÅ: Da Oslo-fotballen skapte legender

Mer fra Dagsavisen