Sport

Vålerenga dropper spill i KHL-ligaen

ISHOCKEY: Vålerenga sier nei til å forhandle videre om spill i den russiske KHL-ligaen. Uroen mellom Russland og Ukraina frister ikke laget til deltakelse.

Det blir ikke noe KHL-spill for trener Espen Knutsen og Vålerenga. FOTO: NTB SCANPIX

- KHL ville snakke videre og diskutere detaljer. Men vi har sagt at slik situasjonen er nå, så ønsker ikke vi å gå videre med samtalene, sier klubbdirektør i Vålerenga, Jan Tore Kjær, til NRK.

Hadde ambisjon

VIF-trener Espen Knutsen og hans menn har helt til nå hatt en klar ambisjon om å spille i denne ligaen. Men nå legges altså planene på is.

KHL-ligaen, som er delt inn i to grupper, har lag fra Russland, Hviterussland, Ukraina, Tsjekkia, Kroatia, Latvia, Kasakhstan, Slovakia og Finland. Sistnevnte kom med denne sesongen med hovedstadslaget Jokerit Helsingfors.

- Hånd i hånd

- Selv om vi sier at idrett og politikk ikke går hånd i hånd, så gjør det det i denne situasjonen. Hele verden boikotter Russland, og da blir det feil at vi sitter og forhandler om en deltakelse i KHL, sier Kjær.

Vålerenga var i utgangspunktet invitert til et nytt møte om KHL-deltakelse i månedsskiftet september/oktober, men det har klubben nå takket nei til.

PS! Patrick Thoresen ble i 2009 den første nordmannen som spilte i KHL i Russland da han signerte en to-årskontrakt for Salavat Julajev Ufa. I 2011 vant han sluttspillet, Gagarin Cup, med Salavat for første gang, og ble dermed første nordmann som kan titulere seg som russisk mester i ishockey. Etter to sesonger i Salavat signerte Thoresen for SKA St. Petersburg som spiller i KHLs vestre avdeling.

tor-erik.roeberg-larsen@dagsavisen.no