Sport

Fotballen får etisk råd

Norges Fotball­forbund har oppnevnt en egen etisk komité med den tidligere storspilleren Rune Bratseth­ som sekretær.

Den tidligere Rosenborg-, Werder Bremen- og landslagsspilleren Rune Bratseth ble for kort tid siden ansatt i en deltidsstilling i Norges Fotballforbund (NFF). En av hans første oppgaver har vært å stable på beina en egen etisk komité. Den jobben er nå i havn.

I komitéen har han fått med seg Bente Erichsen (direktør i Nobels Fredssenter), Sven Mollekleiv (president i Røde Kors), Henrik Syse (filosof og ansatt ved Institutt for fredsforskning), Arthur Arntzen (humorist og samfunnsdebattant) og Cathrine Sandnes (tidligere kulturredaktør i Dagsavisen og redaktør av Samtiden).

Fin miks

- Denne sammensetningen er en fin miks. Her er folk med ulik bakgrunn, kompetanse, erfaring, kjønn og alder, sier Rune Bratseth til Dagsavisen.

Han har nettopp landet i München, der han i kveld er ekspertkommentator under Champions League-finalen mellom Bayern München og Chelsea.

- Denne komiteens oppgave er ikke å selv ta initiativ til saker. Det er det styret i NFF som skal. Så sender de saker over til oss og ber oss vurdere dem. Deretter sender vi vår vurdering tilbake til styret, forteller han.

Han forteller videre at komitéen skal ha sitt første møte i forbindelse med landskampen mot England 26. mai.

- Da skal vi blant annet beslutte hva slags mandat vi skal ha, sier han.

Fornøyd president

Fotballpresident Yngve Hallén er svært fornøyd med at de nå har på plass en komité som kan gi forbundsstyret råd i vanskelige saker.

- Jeg er stolt og glad over at personer med høy kompetanse og integritet har sagt seg villige til å gjøre en viktig jobb for fotballen. NFF erkjenner sitt ansvar som en stor samfunnsaktør, og for forbundsstyret er det verdifullt å kunne rådføre seg med dyktige og kunnskapsrike personer som til sammen har en svært bred erfaringsbakgrunn. Det gjør oss i bedre stand til å fatte kloke beslutninger i vanskelige saker, sier han.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen