Sport

Nytt sted – nye muligheter

Norges VM-jenter var lei etter to uker på samme hotell. Lei er også landslagssjef Thorir Hergeirsson -

NANJING (Dagsavisen): Drøye tre timer tok bussturen fra Suzhou til den enda større byen Nanjing. Rundt åtte og en halv million mennesker bor i byen, som regnes som en middels stor by i Kina.

Omsvermet

Mest omsvermet blant journalister og hauger med bagasje var Camilla Herrem. Heltinnen fra oppgjøret mot Spania.

Det ble ikke mye søvn på henne og romvenninnen Kari Aalvik Grimsbø i natt, etter triumfen mot Spania.

- Det tok tid før vi sovnet. Etter kampen var det mat, et lite møte og adventstund, før vi trakk oss tilbake hvert til vårt, sier Camilla, og innrømmer at de ikke var så sosiale i timene før de fant søvnen.

- Vi er flinke til å koble av. Det blir mye håndballprat, men vi er vel så flinke til å snakke med alt mulig annet også. Og vi ser på serier på DVD, sier Camilla,

- Vi ligger på sengen med hver vår PC, med hodetelefoner og ser på film. Jeg har med fire sesonger av Heroes, og har kommet til den tredje sesongen. Kari ser på The Wire, så ligger vi der da, på hver vår side av sengen, og ser på film, ler Camilla, som fikk ros av samboeren, Elverum-spilleren Steffen Stegavik, etter kampen.

- Han sa at han var stolt av meg, sier hun beskjedent.

Thorir Hergeirsson er opptatt av at jentene skal drive med andre ting, enn bare å tenke håndball. Derfor er han, som forgjengeren Marit Breivik, opptatt av på og av-knappen.

- Det er viktig for jentene å koble av. VM er et langt mesterskap, og skal man tenke håndball hele tiden, kan man bli sprø, sier landslagssjefen, som har satt på "på-knappen" når det gjelder bruken av Tonje Larsen.

- Hadde vi brukte henne så mye som dere i media antyder, hadde hun vært ferdig i VM, tordner islendingen, og mer enn antyder at han ikke vil høre mer snakk om Tonje Larsen og angrep.

Men bruken av Camilla Herrem i angrep har han aldri vært i tvil om.

Ikke Russland ennå

Ennå har ikke tankene surret så mye rundt semifinalen og Russland. De tankene kommer tidsnok.

- Vi kjenner Russland godt fra før, og vet hva de står for. De har et veldig godt lag. Ennå har vi ikke tenkt så mye på dem. Først gjelder det å få Spania-kampen ut av kropp og sinn. Men jeg regner med at analyse-teamet har god kontroll på dem, sier Camilla, og forsvinner inn i heisen med et lass av bagasje med seg.

Klar for nye utfordringer.

Mer fra Dagsavisen