Sport

Bonus og ære lever farlig

Mye står nå på spill for Norge i håndball-VM.

SUZHOU: Vinner Norge VM, betyr det at laget har spilt inn nesten 4,3 millioner kroner i forbundsbonuser siden august i fjor.

En ny VM-tittel gir 85.000 til hver spiller, 60.000 for gull og 25.000 for sikret plass i nytt mesterskap.

I tillegg får Håndballforbundet 560.000 kroner i seierspremie fra arrangøren.

– For å være ærlig husker jeg ikke hva satsene er. Hvis man skal leve av håndballen, så ønsker man jo alltid mer. Vi jobber kontinuerlig med det, men det er økonomisk dårlige tider overalt. En bonus er en bonus. Den må jo også samsvare med prestasjonene våre. Men dette er ikke noe stort tema. Jeg tror ikke vi har snakket om det i det siste, sier Kristine Lunde-Borgersen til NTB.

Godt bidrag

170.000 (OL og VM): Karoline Dyhre Breivang, Tonje Larsen, Katrine Lunde Haraldsen, Marit Malm Frafjord, Kari Aalvik Grimsbø, Linn-Kristin Riegelhuth, Kari Mette Johansen, Tonje Nøstvold, Kristine Lunde-Borgersen.

110.000 (EM): Camilla Herrem, Terese Pedersen, Heidi Løke.

Avgjør

Men denne gangen står Norge i fare for ikke å få med seg noe, verken medalje eller julepenger. Med tap mot Spania tirsdag kan laget ende opp med kamp om femteplassen.

Seier betyr norske semifinale fredag. Også uavgjort og nederlag kan gi semiplass, men da vil utfallet av Sør-Korea-Romania avgjøre Norges videre VM.

Norge deltar sitt 19. mesterskap siden 1994. Bare tre ganger (00, 03, 05) har laget bommet på semifinale.

Ser man på finalistene i de fire siste mesterskapene (EM, VM og OL), er dette fordelingen:

Norge 4.

Russland 3.

Spania 1.

Mer fra Dagsavisen