Sport

Startet med knockoutseier

Weltervekteren Lotte Lien slo seg videre til annen runde i bokse-EM med en solid og litt overraskende knockoutseier.

NIKOLAJEV: Lien slo seg videre til annen runde med en solid knockoutseier over svenske Klara Svensson tirsdag.

– Lien avgjorde kampen i tredje runde. Hun som er southpaw (går med høyrearmen foran) traff med en høyre og en lang venstre som gikk inn over guarden til den svenske jenta. Ett minutt og 20 sekunder ut i runden var det «god natt Sverige», sa den norske landslagstreneren Max Mankowitz til NTB.

– Det spesielle er at vi har trent mye med svenskene i oppkjøringen til dette mesterskapet, og Lotte Lien og Klara Svensson sparret mot hverandre i forrige uke. Det så ikke slik ut i kampen tirsdag, sa Mankowitz.

Det var Svensson som åpnet best og hadde en knepen poengledelse da Lotte Lien slo til.

– Jeg synes Lotte holdt stilen bra, og hun var i ferd med å utligne det svenske forspranget da knockoutslaget falt, sa den norske treneren.

Tøft
Begge de norske jentene, Lotte Lien og Ingrid Egner, har fått en tøff trekning i EM. Etter seieren over Klara Svensson skal Lien ut mot en russisk bokser.

– Lien skal møte EM-vinneren fra 2007, men nå har hun knust Svensson som vant EM-sølv forrige gang (2007), og som vant sølvet i VM i fjor, så starten kunne ikke vært bedre, sa Mankowitz.

Ingrid Egner bokser i fjærvekt (57,2 kg) og skal møte rumeneren Gabriela Dinca i sin første kamp i mesterskapet onsdag.

– Vi vet ingenting om den rumenske bokseren, men rumenerne er tradisjonelt gode, så det blir nok tøft. Det er ingen tvil om at Egner har trukket den vanskeligste halvdelen av tablået, sa Mankowitz.

– Dersom Ingrid vinner onsdagens kamp, venter italienske Marzia Davide i neste kamp. Skulle det også gå bra, står russeren for tur i semifinalen. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen