Sport

Menighet vil sponse Alta

Alta Menighet tar ballen i egne hender for å hjelpe Altas 1.-divisjonslag.

ALTA: Får Alta Menighet det som de vil, spiller Alta IF sesongens ni siste 1.-divisjonskamper med bilde av Nordlyskatedralen foran på drakten.

– Vil jo gjerne at gutta skal berge 1.-divisjonsplassen. Og for å få det til, må vi stå sammen her i Alta, sier Gunnar Tangvik i Alta Menighet.

Et godt formål

Klokken 14.50 i går gjorde Alta Menighet ord til handling og kastet seg inn i budrunden om fotballagets hovedsponsorplass. Budet fra menigheten lød på 40.000 kroner

– Alta IF var jo rimelig på billigsalg, og egentlig synes vi hovedsponsorplassen er mer verdt enn dette, sier kirkevergen.

Tangvik sier at de kan gå litt høyere opp, men hvor mye vil han ikke si.

– Vi har noen ledige vikarmidler som vi tenkte vi kunne bruke til et godt formål, forklarer han.

Fram til menighetens bud var det kun en fotobutikk og supporterklubben Steinberget som hadde bladd fram lommeboken i den svært spesielle auksjonen.

– Det er egentlig både rart og svært synd at ikke det lokale næringslivet stiller mer opp, sier Tangvik.

Vil framheve verdier

Ideen om å kaste seg med på Alta IFs auksjon kom under lunsjpausen.

– Vi syns dette er en svært fin måte å få profilert menigheten på. Dessuten er Alta IFs verdier ganske like våre egne, sier han.

Mens Alta IF verdier går ut på raushet, stolthet, humør, toleranse og samhold, har menigheten raushet, omsorg og håp som sine stikkord.

– Dette er absolutt verdier vi kan stå inne for, sier han, og forteller at menighetens verdier kommer til å stå på drakten sammen med et bilde av Nordlyskatedralen.

Tangvik presiserer at menigheten ikke har noen planer om å bistå med noe spesielt på det sportslige plan.

– Men forhåpentligvis gir dette et løft på nivå med Tom Nordlies inntog i Kongsvinger, ler kirkevergen.

Artig med engasjement

Alta IFs markedssjef Hege Igeland synes det er artig at menigheten har lyst til å hjelpe til.

– Denne auksjonen blir faktisk artigere og artigere. Utrolig moro å se hvordan engasjementet brer seg fra supportere til næringslivet og nå til kirkelig hold, gliser hun.

Alta IFs kaptein Jan Egil Brekke er takknemlig for kirkegjengernes vilje til å putte penger på klubbens bøsse.

– Jeg syns det er kjempeflott at de viser det engasjementet de gjør, men samtidig er det veldig trist at hovedsponsorplassen for Alta IF skal selges for småpenger. Vi har jo håpet i hele år at noen hadde lyst til å bli vår hovedsponsor, sier 1.-divisjonsspilleren.

Sent i går kveld var det stopp for budrunden. (ANB)

Mer fra Dagsavisen