Sport

Oslo Idrettskrets krevergratis tomter til alle

Dersom bystyret vedtar å selge tomta på Valle Hovin til Vålerenga for én krone, mener Oslo Idrettskrets at også alle andre idrettslag i byen som er i stand til å realisere et idrettsanlegg på samme måte som VIF må få det samme tilbudet.

I en pressemelding som idrettskretsen sendte ut i går kveld, heter det at «kommunen ikke kan forskjellsbehandle idretter eller områder i byen hvis andre kan komme opp med et like godt prosjekt som Vålerenga Fotball». Kretsen viser i denne sammenheng både til andre fotballklubber, ishockeyklubber og eventuelt svømmeklubber. Oslo Idrettskrets mener tomtesaken på Valle Hovin, som finanskomiteen i bystyret behandlet i går kveld, fastsetter et helt nytt prinsipp for realisering av idrettsanlegg i Oslo. Dette fordi idrettslag som fram til nå har bygget sine egne anlegg, har fått festekontrakt med kommunen til en svært rimelig penge.

Ifølge pressemeldingen har Oslo Idrettskrets forståelse for Vålerenga Fotballs drøm om et eget stadion, og synes det i utgangspunktet er positivt at kommunen vil gi store verdier til et idrettslag. Men ettersom dette er en sak som gjelder hele idretten i hovedstaden, mener idrettskretsen tomtesaken har flere sider ved seg som må avklares, blant annet spørsmålet om en innendørshall for skøyter. Denne hallen mener kretsen må prioriteres arealmessig på Valle: «Dersom det bygges et fotballstadion på Valle Hovin, må dette skje i samarbeid og samforståelse med skøyteinteressene på stedet. 40.000 brukere av skøytearenaen må ikke miste sitt tilbud. En tomt til Vålerenga Fotball må avgrenses slik at driften av dagens kunstisanlegg på Valle Hovin ikke hindres», heter det. Idrettskretsen mener det bør legges til rette for bygging av tak over skøytebanen dersom stadion bygges, og at en tomt til Vålerenga Fotball ikke må være til hinder for en senere overbygging av Valle Hovin kunstisbane.

Dersom Vålerenga Fotball får bygget sin stadion, mener idrettskretsen det må være et absolutt krav om at idrettslaget skal eie og drive anlegget: «Alle avtaler som gjøres med investorer må sikre det medlemsbaserte idrettslaget kontroll og beslutningsmyndighet. Dersom idrettslaget skulle oppløses, må eiendommen og alle verdier tilfalle kommunen og den øvrige idretten i Oslo», heter det.

Mer fra Dagsavisen