Endelig gull til Martin – norsk bronse

Endelig var det Kevin Martins tur til å juble etter et curlingmesterskap.

GRAND FORKS, NORTH DAKOTA: Norge med Thomas Ulsrud i spissen sikret seg bronsemedaljen i curling-VM med solide 8-3 over Kina. Men mesterskapet ble først og fremst den canadiske skipen Kevin Martins store fest. Han sikret VM-gull med 6-3-seier over Skottland.

Martin har vært skip i verdensklasse i mange år. Han spilte VM-finale allerede i 1991, men har aldri tidligere nådd helt til topps i et internasjonalt mesterskap.

Mange i Norge husker OL-finalen i 2002, da han skulle sikre Canadas vinnerpoeng mot Norge ved å legge en poenggivende sistesten i boet. Stenen til Martin ble noen centimeter for lang, og dermed gikk gullmedaljen til Pål Trulsens norske lag.

Canada gikk gjennom grunnserien i VM som beste lag med 10 seirer på 11 kamper, men i første sluttspillkamp ble 6-2 til 6-7 mot Skottland. Da virket det som forbannelsen skulle slå til igjen.

Martin slo imidlertid tilbake med 5-4-seier over Norge i semifinalen, og søndag fikk han revansj mot Skottland. To poeng i 9. omgang ble utslagsgivende.

– Lagkameratene mine er kjempebra, og de to siste årene har vært fantastiske, jublet Martin som ble mester sammen med John Morris, Marc Kennedy og Ben Hebert.

David Murdochs skotske lag måtte nøye seg med sølv.

Det ble satt tilskuerrekord for curling-VM under mesterskapet i North Dakota. Til sammen var det 51.731 betalende tilskuere i løpet av uken. Finalen ble sett av 4.211 mennesker. (NTB-AP)