Annonse
Finske Melis Jaatinen er klar for operafest i Sarpsborg.

Stigende opera-interesse

Søndag er det operafest i Sarpsborg. - Interessen for klassisk og opera er absolutt til stede, sier Vigdis Wisur.

Annonse
Sarpsborg24

For femte gang samarbeider Opera Østfold og Det Norske Blåseensemble om "Operafest". Festen holder de i hele Østfold og søndag er det Sarpsborg sin tur.

- Her samler vi kreftene fra to av fylkets kulturinstitusjoner og lager en forrykende operaforestilling. I år har vi tatt utgangspunkt i storsjarmøren Don Giovanni. I første avdeling av konserten har vi kuttet ned Mozarts sin humoristiske opera til 45 minutter. I andre avdeling inviterer Don Giovanni publikum med seg hjem til en avdeling der det serveres høydepunkter fra en rikholdig operakatalog. Blant mange høydepunkter kan nevnes tenorsvisken Nessun Dorma, fra Turandot, forteller Vigdis Wisur.

Ann-Helen Moen, Johannes Weisser, Hallvar Djupvik og Halvor Melien vil medvirke under operafesten. Det vil også finske Melis Jaatinen. Disse operasangerne er ikke bare kjente i Norge, men har også stadig oppdrag på scener i utlandet. Ann-Helen Moen har for eksempel sunget over hele Europa og i USA –  blant annet i Carnegie Hall med blant andre Leif Ove Andsnes.

– Det er ikke så ofte vi har med så mange stjernesolister på en gang, sier Geir Rebbestad, direktør for Det Norske Blåseensemble.

Vigdus Wisur er markeds- og kommunikasjonsrådgiver i Det Norske Blåseensemble og forteller at interessen for både klassisk musikk og opera er god.

- Vi opplever at interessen for opera og klassisk musikk absolutt er tilstede i Sarpsborg og i fylket generelt! Nyttårskonsertene våre i år – med operasangerinnen Solveig Kringlebotn som solist – er et godt eksempel på dette. 1700 publikummere besøkte konsertene og sørget for ny publikumsrekord for oss. Sarpsborg var byen med best besøk, forteller hun og mener sarpinger som foretrekker husmorpop også bør ta turen til Sarpsborg Scene søndag.

- Mozart var jo også datidens popkomponist, så vi kan absolutt si at dette – i hvert fall på et tidspunkt – faktisk var husmorpop.

Halvor Titlestad ved Sarpsborg Scene synes det er stor stas å få operaen til byen.

- Så lenge jeg har jobbet her har vi ikke hatt noe opera, men det har vært et ønske fra oss å få til et samarbeid med Opera Østfold fordi de gjennom sine forestillinger på festningen i Halden både har oppnådd kommersiell suksess og leverer kvalitet. Samtidig glir det rett inn i vår strategi om å skape et variert og kvalitetssterkt program på huset, herunder å tilby klassiske konserter for å utnytte at vi har veldig bra akustikk for den type arrangementer, sier Titlestad som mener blåseensemblet har opparbeidet seg en sterk posisjon i Sarpsborg.

- Blåseensemblet har nå et solid publikum her i byen og vi håper at vi kan fortsette et godt samarbeid med begge disse partene. Kanskje også vi kan få til noen operakonserter i Folkets Bar med tida, á la det de har på Bryggerhuset i Halden.

Annonse