Varhaug-drapet: – Søkte etter drap, tortur og overgrepsbilder

Forklarte seg om aktivitet og nettsøk på 19-åringens datamaskiner.

Vitneførselen i Varhaug-saken fortsattemandag, og blant vitnene var en politibetjent i Sør-Vest politidistrikt.

Hun forklarte seg blant annet om 19-åringens bruk av data og søk som er foretatt på to datamaskiner som 19-åringen disponerte forut for drapet 29. juli i fjor.

Ifølge politibetjenten er det stort sett foretatt helt vanlige søk, blant annet etter musikk. Andre ting er ikke fullt så vanlige. Ifølge politibetjenten så han flere videoer 23. juli 2018.

– Da ser han blant annet på en rekke videoer på YouTube som «livet i fengsel for en sexovergriper», hvordan FBI fanger pedofile, flere søk på pedofile, flere videoer der pedofile blir avslørt og konfrontert. Senere samme dag blir det spilt av en video der to 16 år gamle gutter forsøker å drepe en 13 år gammel jente ved å skyte henne i bakhodet, forklarte politibetjenten.

LES OGSÅ: Brast i gråt da han forklarte seg om funn av Sunniva

Ifølge politibetjenten har 19-åringen søkt etter «overgrepsmateriale» og det mørke nettet flere ganger.

Politiet mener at 19-åringen har lastet ned en såkalt Tor-nettleser med tanke på å gå på det mørke nettet rundt 19. juli 2018. Ifølge politiet har han også søkt og sett på andre ting som omhandler drap og tortur.

19-åringen har i sin forklaring hevdet at datamaskinene hans har blitt hacket. Ifølge politiet er det ikke spor av dette på PC-ene hans.

LES OGSÅ: Far til Sunniva: – Det må jo bare bli bedre, får vi håpe. Det ser jo litt bedre ut