Jobbet i klesbutikker og valgte å svindle Nav

Kvinnen fikk utbetalt 136.000 kroner som hun ikke hadde krav på.

En kvinne i 30-årene møtte nylig i Stavanger tingrett tiltalt for trygdebedrageri. Der erkjente hun delvis straffskyld etter tiltalen.

Den lød på at hun i perioden fra 6. juli 2016 til 15. januar 2017 jobbet i to klesbutikker der hun førte opp for lite antall timer hun jobbet på meldekortene hun sendte til Nav.

Mens hun jobbet i den første klesbutikken førte hun et antall timer som var så lavt at hun kom under 50 prosents stilling. På denne måten opprettholdt hun dagpenger i perioder der disse skulle ha bortfalt.

I perioden der hun jobbet i den neste klesbutikken førte hun ikke timer i det hele tatt til tross for at hun jobbet mot full stilling – og enkelte uker over full stilling.

LES OGSÅ: Hadde spillegjeld og valgte å svindle Nav

Retten kom til at hun skulle dømmes for å ha mottatt 136.377 kroner som hun ikke hadde krav på og at hun i utgangspunktet skulle vært dømt til ubetinget fengsel.

Samtidig la Stavanger tingrett vekt på at saken hadde blitt liggende lenge hos politiet, uten at kvinnen kunne lastes for dette.

Dermed kom retten til at kvinnen skulle dømmes til 45 timer samfunnsstraff og hun må også betale 3500 kroner i saksomkostninger.

LES OGSÅ: Blakk kokk valgte å svindle Nav

LES OGSÅ: – Hadde gjeld, hadde hund og valgte å svindle Nav