Festivalen som arrangeres på Storhaug samtidig som Gladmat-festivalen har mye å by på. Hvis du er lei av folkemengdene i Vågen er Spiselig Byfest-festivalen er godt alternativ.
Ostehuset Øst
Hva: Grillet svineside
Pris: 95 kroner
Vurdering: Retten ser lekker ut og smaker like lekkert. Brødet og kjøttet smelter sammen på tungen og dressingen gjør heller ingen skade. Litt spicy syltet løk på toppen og man kan si seg fornøyd. Høydepunktet var brødet, som kunne minne om en hybrid mellom croissant og burgerbrød. Kreativt og digg var det, men kunne vært enda mer kjøtt.
4/6
Quality Junk Food
Hva: Veggie Chili
Pris: 80 kroner
Vurdering: Gutta i QJF har fått en chili til å se bra ut. Toppet med salsa, hjemmelaget lefse og cheddar ser denne vegetarretten nydelig ut og den smaker slik også. Ikke for sterk, ikke for svak. Alle ingrediensene er hjemmelaget, unntatt cheddaren og det merkes på den gode smaken. Lefsen var høydepunktet og ble en pause i måltidet da chilien ble heftig. Det eneste som ikke var helt supert var at jukse-kjøttet var i veldig store biter, og kanskje litt seigt hvis man var uheldig.
4/6
Idsøe
Hva: Kylling sandwich
Pris: 129 kroner
Vurdering: Brødet er igjen høydepunktet her, det er sprøtt og mykt på samme tid, samtidig som det er litt søtt. Resten av retten er ikke like god, kyllingkjøttet er litt vassent, men er i alle fall mørt. Idsøes sriracha mayo er god, men kyllingsmaken og fennikelsalaten drukner i smaken fra dressingen. Man savner en sterkere smak av kylling, mer kylling og mindre majones, takk!
3/6
Delizia
Hva: Hjemmelaget is med cookie
Pris: 65 kroner
Vurdering: Hjemmelaget italiensk is? Ja takk! Hjemmelaget italiensk is oppå en varm cookie? Prikken over det meste av i'er. En liten foodtruck som selger is er ikke veldig uvanlig. Det som er uvanlig er å bestille en kule pistasj og faktisk få en is som smaker pistasj. Man kan smake at Delizias is er laget i liten skala. Kombinasjonen av gloheit sjokoladecookie og pistasj er rett og slett digg, men cookien gikk fort fra varm til veldig hard.
4/6
Fortou
Hva: Bibimbap med pulled pork
Pris: 149 kroner
Vurdering: Her var et mye av det meste. Da du får servert retten som du nesten ikke kunne uttale, vet man ikke hva som er hva. Den klassiske koreanske streetfood-retten kler Fortou bra. En dristig og god blanding av smaker og tilberedning av råvarer. Denne retten er ikke for den kresne eller den som er redd for å prøve noe nytt. Fortous Bibimbap er en rett der stadig nye komponenter dukker opp og utfordrer smaksløkene og komfortsonen din.
5/6
The Kitchen by Lanya Michele
Hva: Mezze Tapas med falafel
Pris: 85 kroner
Vurdering: En smak av arabisk med en moderne vri, slik markedsfører gjengen ved Innovation Dock seg. Jovisst er det arabisk og jovisst er det moderne, også ser det nydelig ut i tillegg. Nummer én: Man ble servert verdens beste hummus, og pitabrød-chips. Nummer to: Man ble servert grove deilige falafler fulle av smak, og nummer tre: Alt passet sammen. På siden var det salat med granateple og feta, noe som ikke bare så fint ut, men som også gjorde retten mer spennende. Det var en fornøyelse å spise, pitabrød-chips til folket!
5/6