Vardeneset-kaptein Mikal Hebnes Olsen har scoret åtte ganger denne sesongen. – Det er både godt og viktig å ha en slik spiller i laget. Mikal er en god spiller og meget viktig for oss, sier Richard Enge. FOTO: PER THIME

VBK snuser på opprykk – nekter å tape

Det er bare spilt elleve kamper, men Vardeneset er serieleder og er solide i 4. divisjon. Richard Enges gutter står uten tap i serien, tre kamper før sommerferien.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Vi er godt fornøyd med sesongen. 30–8 i målforskjell på de første elleve kampene er bra, sier trener Richard Enge i Vardeneset til RA.

8–1 mot Vard 2 og 7–0 mot Avaldsnes sørget for en formidabel målforskjell for bydelslaget fra Tasta.

– Vi har beholdt omtrent alle spillerne fra forrige sesong da vi rykket ned. I tillegg gror det godt i klubben hvor vi kan bruke lokale spillere.

LES OGSÅ: Refvik tilbake til Vidar

Tidligere sesonger har Vardeneset variert, det var også en av årsakene til at laget rykket ned til den lokale 4. divisjon.

– De siste årene ser vi at rekrutteringen har blitt bedre. Mens vi før kunne stille en bra tropp på 13–14 spillere, ser vi nå at vi kan lett plukke fra minst 15–16 spillere uten at det gjør noen forskjell. Det er en styrke for oss. Rekrutteringen i klubben en bra, blant annet ser vi det hos juniorlaget som leder sin pulje.

Før sommerferien gjenstår det tre kamper. Djerv 1919, Frøyland og Kopervik er motstandere.

– Vi har kun hatt to enkle kamper. Divisjonen består av bra motstand og det blir ikke lett å vinne denne puljen. I våre neste kamper møter vi blant annet Riska og Kopervik. Begge disse to lagene er bra og med i toppen av tabellen.

Reiser på ferie

Enge legger ikke skjul på at VBK ønsker seg helt i toppen av tabellen. Opprykk hadde vært kjekt, mener han.

– Det er klart vi vil gjøre det best mulig. Nå er det sånn at vi spiller i 4. divisjon, og da må vi også ta hensyn til ting, som ferie. Ikke alle tar ferie mens vi har spillefri. Av ulike årsaker mister vi de neste kampene både tre og fire spillere som skal feriere. Sånn er det i 4 divisjon. Vi kan ikke tvinge noen til å ta ferie mens det er fotballpause.

Sportslig leder John Kjetil Pedersen er også klar.

– Vi har som mål å rykke opp. Vi har god rekruttering i et meget bra juniorlag. Neste år er de spillerne ett år eldre. Rykker vi opp, skal vi også bite fra oss, sier han.

God kaptein

Laget til Enge har som tidligere nevnt scoret 30 mål i serien. Åtte av disse har Mikal Hebnes Olsen stått for.

– Mikal er fortsatt et stort talent og er en viktig spiller for oss. Det er andre året han er inne som kaptein. Han står fram i hver eneste kamp og jeg tror ikke det er mange midtbanespillere som scorer like ofte som han gjør.

– Blir det lokaloppgjør mot Brodd neste sesong?

– Det er så mange som er opptatt av den rivaliseringen mellom de to klubbene. Jeg håper at Brodd holder seg og at vi rykker opp. Det hadde vært kjekt med lokaloppgjør, men vi får først gjøre det vi kan.