Tommy Kristiansen senket gamle Oilers-venner

Tommy Kristiansen senket Oilers med mål i Sudden Death og sørget for at Oilers fikk den verst tenkelige starten på kvartfinalene. Kampen endte 5-4 til bortelaget. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

Bilde 1 av 2

4. periode:

Skuddstatistikken 42-38. Vi kommer tilbake med reaksjoner.

65 min.: Mååååååål! 4-5! Sparta vinner i DnB Arena! Tommy Kristiansen styrer inn vinnermålet i Sudden Death. Det blir knapt verre enn dette, Oilers!

64 min.: Hoff setter fart på ned mot rundvadt og slenger av gårde et skudd på Lillegrend. Blokkering.

63 min.: Oilers ute av hundehuset og fulltallige.

62 min.: Stangskudd fra Sparta! Wow! Nå er Oilers i trøbbel. 1.10 igjen av utvisningen.

62 min.. Kjempredning fra Holm!

61 min.: Utvisning Oilers. Tripping på Lagace. Nå lever Oilers ekstremt farlig. Er første målet vinner.

61 min.: Dramaet er i gang igjen. 4. periode.

3. periode:

60 min.: Slutt på 3. periode. 41-32 i skudd. 4-4 i mål. 18 minutter med pause nå. Så på fjerde periode og Sudden Death. I sluttspillet spilles det som kjent fulle perioder med fem mot fem helt til ett av lagene scorer.

58 min.: Måååååål! 4-4! Ikke uventet. Peter Quenneville får pucken på blankt og setter den. Det er 1.12 igjen.

58 min.: Sparta tar ut keeper.

58 min.: To minutter igjen av ordinær tid. Lillegrend står ennå. Sparta tar timeout.

57 min.: Oilers under massivt press. Tidsspørsmål før Sparta tar ut Lillegrend.

56 min.: Nå kjører Sparta på her.

54 min.: Sparta er fulltallige. Lukter litt Sudden her. Selv om Oilers fortjener seieren.

53 min.: 37-28 i skudd. Oilers har kjørt over Sparta etter den første perioden der bortelaget var best.

53 min.: Desperate Sparta-spillere må ty til ulovlige midler. Sander Thoresen får 2 minutter for slashing. Oilers i overtall.

53 min.: Et par store sjanser til Oilers!

52 min.: Powerbreak nå.

51 min.: Mååååååååååååååål! 4-3! Oilers har snudd det! Taket løfter seg i DNB Arena! David Morley. Får pirket inn en sprettende puck.

51 min.: Oilers fulltallige.

51 min.: 3922 tilskuere. Nesten fullsatt. Strålende på en kvartfinale.

50 min.: Oilers misser en ny vanvittig sjanse i undertall! Forsberg og Mauldin.

50 min.: Lagace prøver seg alene i undertall. OK sjanse og forsøk.

49 min.: Ny Oilers-utvisning. Løvlie får for tripping. Nå lever de farlig.

49 min.: Medhus med en farlig styring.

48 min.: Oilers fulltallige.

47 min.: Oilers renser pucken unna og Sparta går på en icing i påfølgende oppspill.

46 min.: Kristiabsen og Rokseth i ferd med å havne i tottene på hverandre når spillet er stanset. Får roet seg.

46 min.: Utvisning Oilers. Mauldin ryker ut i 2 minutter for en hekting.

45 min.: Oilers med et lite grep på det nå. Biter seg fast, men får ikke produsert store sjanser.

43 min.: Vigier kommer løs på litt skrått hold. Skudd i snappen på Lillegrend.

41 min.: Full gass fra start fra begge lag. Bølger fram og tilbake.

41 min.: Vi er i gang med tredje periode. Minner om at fem av seks tidligere møter mellom lagene har gått til Sudden Death. I sluttspillet spilles det hele perioder. Til vi har en vinner.

2. periode:

40 min.: Sparta fulltallige og slutt på perioden. Står 3-3. Skudd 29-24.

39 min.: Mauldin skjærer inn og avslutter. Nære!

38 min.: Dylan Zink og Lagace i nevekamp. Begge ut for roughing. Helt på slutten av utvisningen til Sparta. Der skulle Lagace gått unna. Da ville kun Zink fått. Zink får to pluss to for roughing og to for krysstakling. Lagace to pluss to. Så Oilers får nytt overtall.

37 min.: Oilers snytes for nok en utvisning. Der skulle Sparta hatt for for mange spiller på isen. Soleklart.

36 min.: Lucia misser en vanvittig sjanse helt i starten av overtallet.

36 min.: Morley hektes av Østby. Nytt powerplay til Oilers.

33 min.: Litt roligere periode av Oilers nå.

31 min.: Lagace nære, men det var med skøyten.

30 min.: Sparta fulltallige.

28 min.:Scott Allen snapper og er nære alene med keeper! Så får de en ny sjanse ved Knold like etter.

28 min.: Utvisning Sparta. Kristian Østby får 2 minutter for holding. Oilers får testet overtallet.

27 min.: Morley drar seg fri og skyter i masken på Lillegrend. Nære igjen. Oilers er helt "on fire" nå.

25 min.: Et helt annet Oilers-lag på isen i denne perioden. Utradert Sparta de første fem minuttene.

24 min.: Nå herjer Snuggerud her. Finter seg fri, leker og setter opp en ny stor sjanse. Han er pur, pur klasse! For et taktskifte og for en teknikk!

23 min.: Måååååååål! 3-3! Luc Snuggerud. Drar av en mann, setter fart inn i sonen og en kanonkule i hjørnet! For en klasseback Oilers har fått tak i! Feirer villt og hopper i vantet. Herlige scener. Oilers er tilbake!

22 min.: Hoff og Magnus Nilsen får begge 2 minutter for albuetakling. Fire mot fire nå

22 min.: Må også si at Mauldin impnerer meg mer og mer. Herlig spiller. En kan begynne å skjønne hvorfor han har NHL-kamper nå.

21 min.: Måååååååål! 2-3! Vigier! Akkurat den starten Oilers ville ha. Nyyyydelig pass ut fra Mauldin til Vigier. Klikk-klakk og rett i krysset.

21 min.: Sparta med et par farligheter direkte.

21 min.: Andre periode i gang.

1. periode:

20 min.: 10-16 i skudd. Pause.

19 min.: Gigantisk sjanse! Skudd som Lillegrend ikke har kontroll på. Pucken ligger åpen på blankt, men ingen får satt den.

18 min.: Oilers fulltallige. Et mål før pause hadde nok smakt.

17 min.: 7-14 i skudd. Sparta spiller ut Oilers i DNB Arena så langt.

16 min.: Ny utvisning Oilers. Ulriksen igjen! Tripping denne gangen. Like etter at han slapp på grunnet målet.

16 min.: Mååååål! 1-3! Scott Allen. Sparta er rasende effektive i powerplay. Kule av et skudd opp i nærmeste kryss fra skrått hold.

16 min.: Ulriksen ryker ut. For tøff takling mot Martin Grønberg som hjelpes av isen. Grønberg virket ikke å se Ulriksen komme. Midt i banen. Får for charging. Den er nok grei.

15 min.. Snuggerud med et godt skudd! Dommerne virker å overse en soleklar hekting like etter.

14 min.: Medhus misser på åpent mål! Det der har dere ikke råd til Oilers.

13 min.: 5-9 i skudd. Sparta har vært gode så langt.

12 min.: Oilers kan ikke skylde på publikum om dette skulle gå skeis. Vanvittig trykk i DNB Arena. Lenge siden sist det var såpass.

11 min.: Johannessen med meget farlig skudd!

10 min.: Tydelig at Sparta har planer om å hindre Burlon i å styre i oppspillsfasen for Oilers. Smekk på ham med to mann straks han fikk pucken bak eget mål her.

8 min.: Ikke den klassiske sluttspillhockeyen hvor lagene føler på hverandre her. Det er de ferdige med. Rett i strupen her. Fra begge! Og da blir det kjekt å se på!

7 min.: Nære på for Oilers! Et par gode skudd utenfor.

5 min.: Måååååål! 1-2! Ny på trynet for Oilers. Styring mellom beina på Holm fra Herman Kopperud etter skudd fra Zink.

5 min.: Fantastisk stemning her i dag!

4 min.: Måååååååål! 1-1! Stephan Vigier plukker opp en retur og setter den på blankt!  Mauldin med assist.

4 min.: Utvisning Sparta. Herman Kopperud får 2 minutter for roughing.

2 min.: Måååååål! 0-1 Tommy Kristiansen! Pucken vispes inn foran mål, han plukker den opp og scorer sikkert. Kaldusj for Oilers!

2 min.: Bøen Rokseth får to minutter for hekting. Oilers i undertall.

1 min.: Tommy Kristiansen og Kristian Forsberg i tumulter etter 24 sekunder! Tonen er satt! Blir skilt før utvisninger er nødvendige.

1 min.: Vi er i gang! Strålende stemning og meget bra med folk i DNB Arena.

Før kampen:

Lagene møttes så sent som i den avsluttende runden av grunnspillet tirsdag. Da vant Sparta i Sudden Death. Likevel valgte Oilers østfoldingene som motstander - og styrte unna Frisk Asker.

– Vi følte at Sparta er litt mer forutsigbar motstand, og at det er mer uforløst potensial i Frisk-laget. De har slitt mer i årets sesong enn det mange har trodd, men har nå skiftet trener og har et ganske bra mannskap. Backkorpset mener vi også er bedre hos Frisk enn det er hos Sparta, og i mål har de en Nicklas Dahlberg som kan avgjøre kamper på egen hånd, sier sportsdirektør Pål Higson når han skal begrunne valget.

SE OGSÅ: Hockeysnakkis

Det som er sikkert er at det meste tyder på at dette skal blir en jevn kvartfinaleserie. Av de seks kampene i grunnspillet endte fem med Sudden Death. Begge lag vant tre ganger hver.

Tidligere Oilers-spiller Tommy Kristiansen har på forhånd lagt listen på hva Oilers kan vente seg. Her skal det spilles fysisk.

– Det blir helt sentralt. Oilers ser vi ikke på som det mest fysiske laget. De mange pucksikre spillerne skal få det vondt. De skal aldri få gå ned i vantet for å hente puck. Da skal taklingene fullføres. Vi skal lage et lite helvete for dem, sier Kristiansen – og fortsetter:

– Jeg skal være en «Pain in the Ass» for Oilers. Det kan jeg love.