Her på scenen, tatt under konserten, kan vi se Espen Håland i aksjon med blod i pannen og håret. Foto: Linda Elaisa Winther

Spyttet blod og blødde fra hodet

Det var under konserten på Tou Scene 29. august at vokalisten Espen Håland i Hold Fast spyttet blod og blødde fra hodet under konserten etter et fall på betonggulvet i Maskinhallen.

Tekst: Ole S. Nerheim

– Det var dramatisk og jeg oppsøke Legevakten rett etter konserten, sier Håland.

Her forteller han selv hva som skjedde.

– Jeg var veldig oppstemt rett før konserten da det strømte på med folk. Konserten var utsolgt og jeg var sinnssykt klar for å gå på scenen. Og det var under introen, rett før jeg skulle synge, at jeg cruiset ut til publikum med et slags forsøk på stagedive. Noen hold meg i beina og jeg mistet balansen og falt bakover med hodet rett i betongen, sier Håland.

Besvimte

– Hvordan kjentes det ut?

– Jeg besvimte, men våknet etter noen sekunder. Klarte å stable meg på beina oppå scenen og fortsatte å synge. Men jeg var helt omtåket. Jeg hadde også fått en kraftig smell i kjeven og fra bakhodet kjente jeg at det rant blod. Jeg oppdaget også at jeg spyttet blod, sier Håland.

Men Håland holdt ut hele konserten, og det var ikke mange som oppdaget det.

– Lydmannen trodde jeg hadde farget håret rosa for anledningen. De andre i bandet merket nok at det var noe som ikke helt stemte. Selv var jeg som på en annen planet. Champagnen som jeg skulle åpne etter konserten klarte jeg ikke åpne, det måtte Krister ta seg av. Jeg dro rett til Legevakten, sier Håland.

Bipolar

Albumet som Hold Fast skal gi ut har fått navnet «Bipolar». Det skjer på fredag under konserten på Revolver i Oslo.

– Litt av en tittel etter en slik opplevelse?

– Ja, og jeg har med disse tekstene også vært en smule selvutleverende, men har også brukt ting jeg har fått med meg fra den vanlige mann i gata. Men de som kjenner meg godt vet nok hva som er hentet fra egne opplevelser, sier Håland.

Bandet skal først ha en konsert i Trondheim dagen før plateslippet i Oslo, deretter blir det konserter i Mandal, Arendal og Kristiansand.

– Vi er allerede i gang med å lage nye låter. Det er viktig å stadig kunne produsere nye låter som vi kan tilby vårt publikum, sier Håland.