Viking-festen fortsatte med full styrke

Vikings fantastiske form fortsetter med uforminsket styrke. Søndag bød de opp til ny fest og feide over Lillestrøm med 3-0. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

2. omgang:

92 min.: Slutt på stadion! 8 på rad hjemme uten tap. 5 strake seirer for Viking - som tar inn to poeng på RBK denne serierunden.

91 min.: Ylldren Ibrahimaj legger inn på bakre til Pereira. Prøver på vollety. Like over. Stadion reiser seg og applauderer Viking samlet nå.

90 min.: Lagt til 2 minutter.

89 min.: Bytyqi får en utmerket overgangsmulighet. Har folk med, men klarer ikke å bestemme seg. Går seg bort og spolerer den.

87 min.: Hakk i pladå fra Hordene med "Me e det besta laget i Norge". Akkurat nå i høst er ikke det usant.

87 min.: Corner Viking. Ufarlig.

85 min.: Pereira redder på strek! Kaster seg og tar den med hoften fra Smarason. For en redning!

83 min.: Opplyses om 7037 solgte billetter.

83 min.: Tripic ut for å hvile. Inn med Thorstvedt.

82 min.: Viking kjører overgang, men er litt for upresise.

80 min.: Ødemarksbakken ut. Brenden inn hos LSK

78 min.: Torsteinbø ut for Viking. Zymer Bytyqi inn.

76 min.: Som ender i enda en corner - før det renses ut.

76 min.: Blir til en ny corner.

75 min.: Corner Viking.

72 min.: Källman ut for Viking. Jostein Ekeland inn.

72 min:. Smarason med en kanon like utenfor.

71 min.: Vevatne går ned på frisparket etter det gule kortet. Ser ut for å få en albue. Dommer vinker videre.

70 min.: Mathew handser for å bryte en farlig overgang og får gult kort,.

69 min.: Skudd like utenfor fra LSK.

68 min.: Dette treet er i ferd med å vokse helt til himmels! Viking kjører over motstander etter motstander denne høsten. Tenk at dette laget for to år siden rykket stille ned.

66 min.: Mååååååål! 3-0! Zlatko Tripic sikker på straffen. Sender keeper feil vei.

65 min.: Straffe Viking! Og gult kort til Tobias Nielsen. Feier ned Torsteinbø på vei forbi og alene med keeper.

62 min.: Corner til Lillestrøm. De er ikke ufarlige her. Viking må passe seg. Litt mye strekk i laget til tider. Corneren ender i null og niks.

61 min.: Langt kast fra Fridjonsson. Blir headet unna.

59 min.: Tripic prøver å konstruere frispark og går ned. Dpmmer Hagenes vinker ham bare rett opp. Her får ikke Zlatko noe gratis.

58 min.: Hove tar for seg mot Lehne Olsen på 20 meter i en løpsduell. Blir frispark. Og frispark i farlig posisjon til LSK.

56 min.: Corner Viking.Heades unna.

53 min.: Mathew med avslutning via en Viking-fot og i tverrligger! Dabber på toppen av den og det blir corner. LSK nære der igjen! Viking får renset unna corneren.

51 min.: Tripic spiller vegg og får ballen igjen. Skjærer inn og skyter. Maric gir til corner. Den renses lett unna,.

49 min.: Stor sjanse Viking! Ibrahimaj legger inn til Källman. Han header ned i bakken, men Maric tar den med et tigersprang.

48 min.: Kjempesjanse LSK! Ballen ender hos Lehne Olsen etter et innlegg.og heading. Fantstisk redning fra Austbø på volleyen.

46 min.: Kampen i gang. Dobbelbytte hos LSK. Gustafsson og Melgalvis ut. Håkenstad og Smarasson inn.

1. omgang:

48 min.: Pause. Viking leder 2-0.

47 min.: Fantastiisk takling av Vevatne som siste mann!

45 min.: Lagt til tre minutter i 1. omgang.

43 min.: Viking har full kontroll på dette så langt.

39 min.: Måååååååål! 2-0! Fredrik Torsteinbøs vanvittige form bare vedvarer. Tamm og Maric kolliderer i en duell. Torsteinbø chipper ballen iskaldt over og i mål fra 16 meter.

37 min.: Tripic legger inn. Källman og Pereira kaster seg begge fram på første stolpe for å stupheade. Ingen av dem får kontakt med ball.Kunne blitt farlig!

36 min.: Strålende blokktaling fra Løkberg på mudten avverger et farlig LSK-brudd. Sender i stedet Viking i angrep - selv om det ikke blir noe av det.

32 min.: Fredrik Krogstad med et skudd over. Ikke veldig farlig. Fra distanse.

30 min: Viking kjører overgang. Tripic får ballen, men skyter langt over.

28 min.: LSK blåses av for offside i det de tror de har vunnet en corner.

26 min.: Viking får corner. Ibrahimaj slår den. Blir beinet greit ut.

24 min.: På ingen måter noen stor kamp så langt. Lavt tempo.

21 min.: Tripic får frispark ute på siden ved kanten av 16 meter. Svak utnyttelse.

20 min.: Stans i spillet. LSK-keeper Maric måtte ha en telling.

16 min.: Lehne Olsen med skudd like over. Borti en Viking-fot. Blir corner.

14 min.: Måååååål! 1-0! Nydelig innlegg fra Tripic til Torsteinbø. Han header tilbake i feltet til Ylldren Ibrahimaj som glir ballen så vidt over linjen. Keeper Maric prøver å hive den ut, men den er inne.

12 min.: Der får Lehne Olsen en meter og to for første gang i kveld. Stikkes fri inne i Vikings boks. Avslutter hardt og lavt. Austø gir retur, men tar ballen igjen.

10 min.: Fridjonsson går ned på 30 meter, men vinkes opp av dommer Haugenes. Rasende - og med god grunn så det ut for.

8 min.: Viking er ekstremt opptatt av å være kompakte med laget og ikke gi LSK bakrom innledningsvis. Kampbildet meget statisk.

5 min.: Løkberg får ballen på 20 meter. Lader for skudd. Rett i en LSK-stopper.

2 min.: LSK har gjort en endring på laget i siste liten. Daniel Gustafsson spiller og Daniel Alexander Pedersen er ikke med.

1 min.: Kampen i gang! Meget sparsommelig med folk på tribunene. Kontrastene er enorme sett mot semifinalen onsdag.

Før kampen:

Trener Bjarne Berntsen var klar i talen overfor RA på fredag. Nå er det ikke snakk om å spare noe som helst i jakten på RBK og Odd foran på tabellen.

- Det vi gjorde mot Kristiansund i serien handlet kun om å maksimere klubbens sjanser til en tittel. Spillerne er trent for å tåle to kamper i uken innimellom. Om noen hvilles denne gangen er det fordi testene som tas viser at de ikke er helt restituerte, sa Berntsen til RA.

Den eneste spilleren fra semifinalen som ikke starter denne gangen er Kristian Thorstvedt. Det unge midtbanetalentet, som har tatt Eliteserien med storm denne sesongen, er benket. Inn i hans sted kommer den islandske landslagsmannen Samuel Fridjonsson.

Fridjonsson spilte også mye av kampen sist ettersom Kristoffer Løkberg måtte ut tidlig med en hodesmell. Løkberg rakk kampen og starter igjen nå.

Kveldens motstander Lillestrøm ligger utsatt til på tabellen med 29 poeng. Det er fire poeng ned til Sarpsborg 08 på kvalifiseringsplassen med fire kamper igjen.

Lillestrøm har stor sett tatt enpoengere den siste tiden. Fire av de siste fem har endt med poengdeling for LSK.

Viking stiller dette laget (4-3-3): Iven Austbø - Sondre Bjørshol, Runar Hovem Viljar Vevatne, Adrian Pereira - Fredrik Torsteinbø, Kristoffer Lie Løkberg, Samuel Fridjonsson - Zlatko Tripic, Benjamin Källman, Ylldren Ibrahimaj.