Sport

Han drømmer om ønskereprise

Zlatko Tripic tror langspurt og fire strake seirer i serien er en mulighet for Viking. En åpenbar grunn forsterker også muligheten betraktelig.

Følg RA Sporten på Facebook!

Ingen i Viking ser nemlig for seg at det blir noen form for utladning når LSK kommer på besøk søndag for å starte sekvensen med årets fire siste seriekamper. At Viking er cupfinaleklare gir neppe utladning. Sjansene er større for skjerpet konkurranse i en tropp som tørster etter å få plass på Ullevaal 8. desember.

– Det viktigste for oss nå er å gjøre det ekstremt vanskelig for Bjarne Berntsen å ta ut laget til cupfinalen, sier Zlatko Tripic til RA.

LES OGSÅ: Dette tenker Berntsen om å møte FKH i derbyfinale

Tøff avslutning

Lillestrøm (H), FKH (B), RBK (H) og Brann (B) er et beintøft program. Men Tripic tror det er mulig å gjøre som Viking gjorde i fjor. Da vant de fire på rappen og rykket opp.

– Denne gangen skal vi jakte på RBK og kanskje en medalje. Vi vil så høyt som mulig på tabellen. Det er et vanskelig program, men det er mulig. Alt er opp til oss selv, sier kapteinen.

Trener Bjarne Berntsen frykter heller ikke utladning.

– Det ville være rart om ikke dette slår ut i stor konkurranse. Vi har fortsatt alle muligheter om vi gjør vår jobb. I fjor var vi også fire poeng bak med fire kamper igjen. Som i fjor skal vi også ha innbyrdes oppgjør her, sier han – og sikter til siste hjemmekamp mot RBK.

Berntsen vet at Rosenborg også må vinne tre av fire om Viking vinner fire av fire. Medaljer og Odd krever at Viking tar inn seks poeng. Det kan nok bli for vanskelig.

Tøff kamp mot LSK

Skal fire av fire bli et tema må uansett LSK beseires hjemme på søndag.

– De er svært gjerrige og slipper inn få mål. I høst har de fått inn en knallgod stopper i Joonas Tamm som holder legenden Frode Kippe ute. Ifeanyi Mathew er også tilbake fra lån. De er bedre i høst enn de var i sommer. 40 prosent av målene kommer på kontringer. De går rett i angrep og er gode i bakrom med Thomas Lehne Olsen, sier Berntsen.

Hos Viking mangler Johnny Furdal (hofteleddsbøyer) og Tommy Høiland.

Kristoffer Løkberg håper å bli klar etter hodesmellen i semifinalen.

Berntsen har ingen planer om å hvile spillere til tross for kamp onsdag. Da må prøvene som tas vise at de ikke er skikkelig restituerte.

– Det vi gjorde mot Kristiansund var annerledes. Da handlet det om det vi mente ville maksimere mulighetene våre til å ta en tittel, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Så mye tjener Viking på cupeventyret

Mer fra Dagsavisen