Sykkel

Tiller spurtslo Kristoff og vant fellesstarten i sykkel-NM

Uno-X-rytteren Rasmus Fossum Tiller var sterkest på oppløpet og ble norsk mester i landeveisrittet i Skogn søndag.

Tiller vant på tiden 4.23.15. Tour de France-klare Alexander Kristoff tok andreplassen, mens Edvald Boasson Hagen ble nummer tre.

– Det var mann mot mann på slutten, så det betyr veldig mye for meg, sa Tiller i et intervju sendt på Direktesport etter målgang.

25-åringen vant også fellesstarten i NM i 2017.

Hovedgruppa var samlet i store deler av rittet, men på de siste tre milene var det flere ryttere som prøvde å stikke ifra.

Med 21,5 km igjen lå Carl Fredrik Hagen, Tobias Foss, Håkon Lunder Aalrust og Henrik Teslo Fjellheim 17 sekunder foran hovedgruppa. Bruddet holdt ikke inn, og de ble syklet inn tre kilometer senere.

Da prøvde Uno-X-rytter Idar Andersen seg. Han holdt unna fram til det var to kilometer igjen.

Malin Eriksen ble tidligere søndag norsk mester i kvinneklassen på fellesstarten over 128,9 kilometer.

I 2021 var det Tobias Foss som gikk seirende ut av fellesstarten for menn.