Sport

Reid Henriksen ble årets ildsjel

Fredag delte ordfører i Stavanger Kari Nessa Nordtun ut prisen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Første nyttårsdag ble kjent at Reid Henriksen er tildelt idrettens ildsjelpris i Stavanger. Prisen, som for første gang ble delt ut i 2010, fikk han for sin mangeårige innsats i SIF Fotball.

Se prisutdelingen her:

LES OGSÅ: Disse ble hedret i Sandnes

Dette er juryens begrunnelse:

«Årets pris går til en person som har vært engasjert i idretten sin generelt og i idrettslaget sitt spesielt siden 1970-tallet.

Han har sittet i klubbens styre nesten usammenhengende fra midten av 1970-tallet, og har ingen planer om å gi seg. På grunn av kreft måtte kandidaten trekke seg ut av sine styreverv i noen år. Men han overvant sykdommen, og var raskt tilbake i klubbens styre.

Kandidaten har hatt både egne barn og barnebarn i klubben. Styret i idrettslaget forteller at han aldri sier nei til en oppgave, og er en fryd og ha i klubben. Han er alltid smilende og blid, og stiller opp hvis det trengs. Spesielt i tider der klubben har slitt.

Kandidaten har vært medlem av flere styrer knyttet til klubben, både som nestleder og sekretær. Han er kjent for å ha møtereferatet ferdig før resten av styret har kommet seg hjem etter møtet. I 2019 ble kandidaten tildelt klubbens høyeste utmerkelse: æresmedaljen.

Etter at han ble pensjonist er han blitt en del av gruppen som kommer til klubbhuset hver dag og drikker kaffe og forteller røverhistorier fra gamle dager.»

Mer fra Dagsavisen