Sport

Viking er anmeldt av forbundet: – Har forståelse

Nå kan prosessen rundt Bjarne Berntsens avskjed få konsekvenser for Viking. Samtidig ønsker Viking en behandling av saken velkommen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Norges Fotballforbunds (NFF) påtalenemnd har valgt å anmelde Viking Fotball til doms- og sanksjonsutvalget i NFF. Det melder NRK.

Bakgrunnen er at AS-styret i Viking sparket Bjarne Berntsen, som formelt sett var ansatt i Viking FK. Det er en avgjørelse som egentlig hører hjemme i FK-styret, etter idrettens regelverk.

– Påtalenemda mener at Viking har brutt fotballens regelverk. De vil nå få en mulighet til å komme med kommentarer, før saken skal opp i doms- og saksjonsutvalget for å se om de er enige med påtalenemda, sier Espen Auberg, leder av juridisk seksjon i NFF, til NRK.

LES KOMMENTAR: På dette feltet kan Viking forbedre seg mye

Aldri sett lignende sak

– Jeg har vært her i snart ti år, men tror ikke jeg har vært borti noe lignende før, sier han, uten å ville si noe om hvilken straff Viking nå risikerer, sier han videre.

Nå kan Viking komme med sine kommentarer fram til 8. februar.

LES OGSÅ: Bjarne Berntsen: - Klart det føles litt rart

Ønsker behandling velkommen

Det har de også alle planer om å gjøre. Styreleder Rune Bertelsen i klubbens FK-styre skriver følgende til RA i en SMS:

– Vi mottok brev fra NFF i går kveld og jeg har derfor ikke hatt anledning til annet enn å lese kjapt gjennom deres vurdering. Vi kommer til å gi dem et tilsvar innen fristen. Det er momenter i prosessen og praktisering av regelverket som ikke er belyst godt nok og som vi tror det er god grunn til at NFF ser på før saken behandles endelig, skriver han - og fortsetter:

– Vi har forståelse for at saken behandles i NFF da den kan ha allmenpreventiv interesse.

Mer fra Dagsavisen