Live: Grüner-Oilers

Oilers kommer til kampen i Grünerhallen fulle av selvtillit etter tre strake seiere. Vi følger kampen direkte.

Bilde 1 av 2

Grüner-Oilers 2-4

Tredje periode:

60. min.: Kampen er over. Oilers vinner 2-4 i Grünerhallen. Rudolfs Balcers med to scoringer, men det var Nicolai Bryhnisveen som var kampens store spiller for Oilers. Kampen var absolutt ikke god, men Todd Bjorkstrands menn sikrer den fjerde seieren på rad.

60. min.: Oilers legger pucken til icing. Det spilles fire mot fire. Grüner har tatt ut målvakten.

60. min.: Grüner kontrer, og Holm mister hjelmen! Oilers-keeperen får også utvisning for tripping.

59. min.: Sommer Nilsen sender pucken over vantet, i egen sone. Overtall for Oilers, og kampen er i praksis avgjort.

59. min.: Holm blokkerer pucken. Da blir det litt knuffing mellom Østby og Skuterud. Ingen utvisninger.

58. min.: Grüner prøver, men får ikke etablert seg i offensiv sone.

57. min.: Kissel og Salsten er tilbake på isen. Nå er det fem mot fem igjen.

56. min.: Nydelig pasning fra Balcers! NHL-spilleren entrer sonen på venstresiden, snur seg litt og sender pucken til Søberg på backhand.

55. min.: Salsten og Kissel får to minutter hver. Merkelig situasjon. Begge får for slashing, men det er vel litt billig begge veier. Det er for mange utvisninger i norsk hockey.

54. min.: Det blir vanskelig for Grüner å slå tilbake. Oilers gjør en god jobb defensivt.

53. min.: Mååål 2-4 Rudolfs Balcers utnytter en avventende utvisning. Bryhnisveen later som han skal skyte, og sender pucken til Balcers. Vikingstad drar på seg to spillere, og gir NHL-spilleren masse rom!

53. min.: Østby bruker rekkevidden til å hindre en potensielt farlig én-mot-én-situasjon.

52. min.: Kristiansen er inne med Vikingstad og Berg-Paulsen. Det er en stund siden sist Simen Talge var på isen.

51. min.: Tommy Kristiansen stikker mot mål. Får ikke pucken inn, men gir definitivt energi.

49. min.: Søberg drar seg nydelig forbi to mann. Forsøket på nummer tre ender med at han mister pucken.

49. min.: Mååål 2-3 Rudolfs Balcers viser hva han er god for! Morley er servitør, Kissel skaper rom og Balcers får sende pucken i mål.

47. min.: Nok en gang sender Costello en fin pasning inn mot mål. Hurrød og Brassart klarer ikke plukke den.

47. min.: Tredjerekken til Oilers presser Grüner helt hjem.

45. min.: Nå har Grüner fått troen på seier mot Oilers. Her må en Oilers-rekke snart sette standarden om det ikke skal bli tap.

43. min.: Hoff er tilbake. Oilers er fullt lag igjen.

42. min.: Fortsatt undertall for Oilers. Jobber hardt for å holde Grüner unna et ledermål,

41. min.: Mål 2-2 Sunnqvist skyter på direkten, ti sekunder ut i overtallet med to mann. Holm er dekket og ser trolig ikke utgangen av skuddet!

41. min.: Grüner tar timeout før de starter fem mot tre-spillet.

41. min.: Det blir fem mot tre for Grüner i rundt ett minutt.

41. min.: Ulriksen blir leggende med smerter etter å ha dekket et skudd med overkroppen.

41. min.: Magnus Hoff får to minutter for høy kølle.

41. min.: Perioden er i gang, Oilers skal spille litt over et minutt i undertall.

Andre periode:

40. min.: Perioden er over. Oilers leder 1-2 i Grünerhallen. Skuddstatistikken i andre periode ender 5-14. Det sier noe om hvor bra trykk Oilers har hatt på buret.

40. min.: Thomas Berg-Paulsen kommer inn i offensiv sone og skyter! Nær scoring. Oilers får to minutters utvsining for å ha for mange spillere på isen. Kristian Østby soner den.

40. min.: Periodens største sjanse for Grüner kommer på en overgang! Sveum er med på notene.

39. min.: Holm blokkerer et dumpeskudd. Det er ikke mye Grüner har fått anledning til i andre periode.

37. min.: Kissel spiller opp Balcers, som sender pucken over til Morley på en vakker måte! Morley skal sende pucken tilbake, og da er Balcers allerede forbi mållinjen.

35. min.: Mååål 1-2 Nicolai Bryhnisveen drar seg inn mot mål og scorer! Tommy Kristiansen gjør en solid jobb foran keeper.

35. min.: Bryhnisveen danser seg gjennom Grüner, men får ikke noe ut av det.

34. min.: Balcers skyter, det er nesten helt åpent i målet fra hans vinkel, så knekker køllen hans.

34. min.: Morley skyter, med Costello og Kissel som prøver å krige returen i mål. Pucken blir blokkert.

34. min.: Grüners Sunnqvist får to minutter for interference mot Tommy Kristiansen. Kanskje en litt heldig utvisning for Oilers, som nå skal spille i overtall.

33. min.: Søberg tar med seg pucken, på vei bak mål sender han den til Costello. Han får avsluttet, og er nær sin andre scoring denne kampen.

33. min.: Oilers blir nødt å slå en puck til icing.

32. min.: En av Grüner-backene sender en lang pasning, som gjør at det blir en målfarlig kontring for hjemmelaget! Holm får pirket pucken først.

31. min.: Oilers er fullt lag igjen. Helt greit spill i undertall fra Oilers.

30. min.: Magnus Hoff slenger seg ned og dekker et knallhardt skudd.

29. min.: Klavestad tar en tominutter i offensiv sone for hekting. Mister pucken og bruker køllen for å stoppe Grüner-spilleren.

28. min.: Vikingstad kriger pucken med seg fra egen sone og opp i rundvantet. Der kan han nesten stå så lenge han vil!

27. min.: Utvisningen er over. Bryhnisveen skyter, og Brassart er inne for å grave den i mål. Pucken blokkeres.

26. min.: Andreoppsettet kommer på, og Bryhnisveen spiller opp Søberg. Han skyter, og pucken går ut av sonen via vantet.

26. min.: Oilers må ut av sonen og hente pucken, men i det de kommer inn i offensiv sone igjen kommer en kjempepasning fra Costello til Kissel. Får ikke pucken i mål.

25. min.: Oilers starter med førsteoppsettet i overtall. Rokseth, Morley, Kissel, Balcers og Costello.

25. min.: Grüner havner litt bakpå når Balcers skal valse inn foran mål. Blir to minutters utvisning til Skuterud. Overtall for Oilers.

24. min.: Farlig feilpasning fra Østby i egen sone, heldigvis er han med på å rydde etter seg.

23. min.: Fjerderekken graver godt rundt målet til Grüner. Kristiansen får sjansen til å skyte, men har litt dårlig vinkel og får den ikke i mål.

22. min.: Grüner dumper pucken inn i Oilers' sone, og den holder på å gå forbi landslagskeeper Holm!

21. min.: Der var de utviste tilbake på isen. Fem mot fem nå.

21. min.: Ulriksen legger pucken bak seg, der kommer Balcers i fart og skyter. Periodens første sjanse.

21. min.: Perioden er i gang, og det spilles fire mot fire i 40 sekunder før Morley og Horrsell er tilbake på isen.

Første periode:

20. min.: Perioden er over. Det står 1-1 i Grünerhallen, men Oilers vaknet etter en seig start. Grüner leder skuddstatistikken 9-8.

20. min.: Oilers kjører en variant med Balcers og Kissel sammen i fire mot fire. De setter i gang et lekent oppspill med Rumble, men det blir blåst for offside.

19. min.: Horrsell og Morley får to minutter hver. Horrsell smeller inn i vantet og Morley krysstakler. Fire mot fire til litt ut i andre periode.

19. min.: Nok et godkjent skift fra Vikingstad, Talge og Berg-Paulsen. Grüner er nok fornøyde med at det byttet er over.

18. min.: Fin overgang for Oilers. Costello legger pucken inn mot mål, men den blir blokkert. Stor kamp så langt av den amerikanske vingen. Han blir bedre for hver kamp!

16. min.: Nå er plutselig Oilers langt mer gjenkjennelige på isen. Førsterekken spiller rundt i offensiv sone. Mister de pucken er den raskt vunnet tilbake. Aggressivt spill.

15. min.: Mååål 1-1 Chad Costello bruker den ekstremt lange køllen sin foran mål! Hoff legger pucken inn på mål, Brassart står og serverer amerikaneren. Der var utligningen på plass.

14. min.: Hoff får komme tilbake på isen, uten at det har vært noen veldig farlige situasjoner på isen. Oilers var nærmest scoring i undertallet, men Søberg fikk ikke pucken forbi Grüner-backen og inn til Rumble som gikk på mål. Fin kontringsmulighet.

12. min.: Magnus Hoff får to minutter for tripping mot Salsten.

10. min.: Mål 1-0 Wassenius sender Grüner i ledelsen. Bryhnisveen mister pucken på offensiv blå, og Oilers havner bakpå når Grüner setter fart framover. Søberg følger Wassenius, men velger å snu i rundvantet. Det viser seg å koste en scoring når Grüner-spilleren får pucken og setter den forbi Henrik Holm.

9. min.: Kissel drar seg gjennom slottet og skyter. Oilers' beste sjanse så langt, men går utenfor.

8. min.: Det har vært en tam åpning på kampen.

8. min.: Overtallet til Grüner avsluttes med et bra skudd, og de har spillere foran målet. Østby kommer tilbake på isen, og Oilers får pucken ut!

6. min.: To minutter til Kristian Østby for farefullt spill med høy kølle. Overtall for Grüner nå.

5. min.: Tredjerekken kommer inn til en dropp i midtsonen. Vikingstad, Talge, og Berg-Paulsen bruker den enorme fysikken til å presse pucken med seg framover.

4. min.: Morley sender en pen pasning til Kissel, som setter fart. Førsterekken entrer offensiv sone, men Grüner får avbrutt angrepet.

3. min.: Det virker som Todd Bjorkstrand velger å rulle på fire rekker og syv backer i dag. Alle får spille etter tur og orden så langt.

1. min.: Fjerderekken starter for Oilers, men kommer seg ikke skikkelig ut av egen sone. Dropp i midtstonen, og Oilers får byttet.

1. min.: Pucken er droppet i Grünerhallen. Kampen er i gang!

Før kampen:

Oilers har virkelig kommet tilbake til det de var før koronapandemien stengte landet. En forferdelig sesongstart ble plutselig erstattet av tre strake seiere.

Det var kanskje ikke plutselig, for Oilers-trener Todd Bjorkstrand har i løpet av sine to år i Stavanger stadig snakket om prosessen for å bli bedre hver dag. Systemet må sitte for at Oilers skal framstå bra. Det har de gjort etter landslagspausen tidlig i november.

To strake borteseiere mot Narvik og Lillehammer ga Oilers nødvendig selvtillit før møtet med erkerivalen Vålerenga torsdag. Den kampen endte med 3-1-seier for Bjorkstrands menn. Scoringer fra unggutten Sander Hurrød, Rudolfs Balcers og Dan Kissel. Sistnevnte har vært Oilers' heteste spiller denne sesongen. Han står med 14 poeng på tolv kamper. Det gjør at han også bærer Fjordkraft-ligaens nye toppscorerhjelm.

En annen spiller som har markert seg den siste tiden er Chad Costello. Amerikaneren, med en fortid i tysk hockey, har gjort ti målpoeng på sine syv første kamper for Oilers. På de fire siste kampene har han åtte poeng, mot Kissels syv. NHL-utlånte Rudolfs Balcers har også levert varene. Ottawa Senators-vingen har syv poeng på like mange kamper.

Da spillerne var på plass i Oilers etter innreisekarantener begynte skadene å melde seg i stallen. Forrige lørdag måtte Nicolai Bryhnisveen og Patrick Ulriksen på sykehus under oppgjøret mot Lillehammer. De er tilbake på isen, og spilte i torsdagens oppgjør mot VIF. Ludvig Hoff og Joey Martin er fortsatt ute. Det samme gjelder den lokale unggutten André Bjelland Strandborg.

Den lokale tredjerekken har vist seg godt fram i de tre kampene etter landslagspausen. Markus Vikingstad, Thomas Berg-Paulsen og Simen Talge viser at kjemien fra ungdomshockeyen fortsatt er med dem på seniornivå.

Grüner ligger på niendeplass i Fjordkraft-ligaen. Det er sesongens første oppgjør mellom lagene. Håvard Østrem Salsten er lagets beste poengplukker. Han har ni poeng på ni kamper. Etternavnet er kjent for de fleste Oilers-supportere, da hans storebror Eirik Salsten spilte to sesonger i DNB Arena.

Etter kampen mot Vålerenga er det ikke store forandringer i laget Oilers stiller med. Kun Christian Wetteland er gått ut.

Oilers stiller med følgende rekker, med Henrik Holm i mål:

1. rekke: Andreas Klavestad, Daniel Bøen Rokseth-David Morley, Rudolfs Balcers, Dan Kissel,

2. rekke: Dennis Sveum, Nicolai Bryhnisveen-Chad Costello, Brady Brassart, Markus Søberg.

3. rekke: Chris Rumble, Patrick Ulriksen-Thomas Berg-Paulsen, Markus Vikingstad, Simen Talge.

4. rekke: Kristian Østby-Tommy Kristiansen, Sander Hurrød, Magnus Hoff.