Sport

Lokal superrekke i Oilers: – Vi spil­ler so­lid

Et­ter lands­lags­pau­sen har Oilers-tre­ner Todd Bjorkstrand satt tre lo­ka­le spil­le­re sam­men. Det har gitt en kom­bi­na­sjon av sco­rin­ger og solid fysisk spill.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers er til­ba­ke på vin­ner­spo­ret. I en sen­tral rol­le er tred­je­rek­ken, med Si­men Tal­ge, Markus Vi­king­stad og Thomas Berg-Paulsen.

Rek­ken har til­ført den nød­ven­di­ge ag­gres­si­vi­te­ten i det fy­sis­ke spil­let.

– Vi spil­ler so­lid is­ho­ckey. Vi skul­le kan­skje skapt mer sjan­ser mot Vå­ler­en­ga, men jeg fø­ler vi har gjort det bra, sier Markus Vi­king­stad til RA.

Mot både Narvik og Lillehammer pro­du­ser­te rek­ken mål. I tors­da­gens Oilers-sei­er mot Vå­ler­en­ga var det Markus Vi­king­stads stol­pe­skudd som var rek­kens far­lig­ste sjan­se.

LES OGSÅ: Mener Oilers har mer å gå på

Grov­ar­bei­de­re

Noe skjer på isen hver gang de kom­mer på. De tre Stavanger-gut­te­ne er blitt menn. Fy­sik­ken skal det i alle fall ikke stå på.

– Vi er tre menn som går ut og kjø­rer på, sier Vi­king­stad.

– Vi er en gan­ske tung rek­ke. Alle er tun­ge å flyt­te på. Vi er også ster­ke med puc­ken, sier Thomas Berg-Paulsen.

Beg­ge nev­ner også tak­lin­ge­ne til Si­men «Krab­ben» Tal­ge. Den 198 cen­ti­me­ter høye vin­gen fra Buøy me­ner rek­ken er godt kom­po­nert. De tre lo­ka­le spil­ler­ne ut­fyl­ler hver­and­re godt.

– Jeg og Berg-Paulsen er grov­ar­bei­de­re. Vi job­ber, og har med oss Vi­king­stad som er flink på å vin­ne puc­ken, sier «Krab­ben».

Kje­mi­en mel­lom spil­ler­ne går til­ba­ke i tid. De har spilt sam­men fra gut­te­al­der.

– Vi har jo spilt sam­men i man­ge år. Alle kjen­ner hver­and­re og opp­ga­ve­ne på isen, sier Berg-Paulsen.

– Vi slip­per oss litt løs når vi spil­ler sam­men. Vi kjen­ner hver­and­re godt, og det gjør at vi sto­ler på hver­and­re. Vi vet hvor vi har hver­and­re, sier Tal­ge.

De tre er født i 1998 og 1999. Det gjør dem til en ung­dom­me­lig del av lagets fas­te kjer­ne. Både Berg-Paulsen og Vi­king­stad har også fått prø­ve seg noe i over­tall den­ne se­son­gen.

LES OGSÅ: Her er ukens tippetips

Grü­ner nes­te

Lørdag ven­ter Grü­ner på bor­te­is. Det er en kamp Oilers går inn til med for­ster­ket selv­til­lit et­ter tors­da­gens 3-1-sei­er mot Vå­ler­en­ga.

Centeren Vi­king­stad vet at laget må være på­skrudd.

– Jeg tror bare vi må fort­set­te og set­te press. Det er vik­tig å full­fø­re si­tua­sjo­ne­ne. Vi skal ikke un­der­vur­de­re Grü­ner, det gjor­de vi én gang for­ri­ge se­song. Vi skal spille vårt spill, slår Vi­king­stad fast.

Grü­ner lig­ger på ni­en­de­plass i Fjord­kraft-li­ga­en. Po­eng­fangs­ten et­ter tolv kam­per er syv po­eng. Oilers har star­tet klat­rin­gen på ta­bel­len et­ter en svak se­rie­åp­ning. Laget har nå klat­ret for­bi Grü­ner og Stjer­nen, til sju­en­de­plas­sen.

Der­som Oilers slår Grü­ner går laget fra DNB Arena opp til fem­te­plass. De har en kamp mind­re spilt, og har 15 po­eng på 11 kam­per.

Mang­le­rud Star og Spar­ta står med 16 po­eng hver på 12 kam­per.

LES OGSÅ: VIF-gutten som har blitt så glad i Oilers

Mer fra Dagsavisen