Kort og godt monumentalt

KOMMENTAR: Selv med tap for Lillehammer lørdag vil Oilers stå med 110 poeng i årets serie. Summen er vanvittig. Det er lett å glemme etter noen svake uker.

Følg RA Sporten på Facebook!

At det har kladdet litt de siste ukene for de suverene serievinnerne handler i stor grad om en «styrt» formsvikt.

Når gullet er i boks vil det forsvinne noe desperasjon i spillet. Sitronen tappes naturlig for et par prosent med innhold. Legger du til skadelisten er duppen, minus fadesen mot Grüner, forståelig og akseptabel.

Oilers tok et klart og smart valg. Poengrekorden i Get-ligaen på 113 har vært underordnet. Langt viktigere har det vært å få folk friske og å få trent skikkelig for å være best mulig forberedt til sluttspillets enorme påkjenninger. Jeg tror, for eksempel, at en mann som kaptein Kristian Forsberg hadde vært på is igjen mye tidligere om «byttå» hadde stått på spill. Oilers har tenkt langsiktig. Ikke kortsiktig. Det kan de fort få godt betalt for.

LES OGSÅ: Kapteinen tilbake med smell og smil

110 poeng er i seg selv ekstremt vanskelig å nå. Poengsummen er kort og godt monumental. Det er den enten det stopper på 110, 111, 112 eller 113. Så er det selvsagt lov å håpe på 113. Da er dette faktisk den beste sesongen noe lag har gjort i norsk hockeys historie. Det forteller det meste.

Prestasjonen er enorm – selv med det som er et veldig godt lag i en svakere liga enn på noen år. Poengene skal faktisk hentes. Den stabiliteten mesterne har vist kommer ikke av seg selv. Dette er formidabelt!

Før siste serierunde er det også en del andre rekorder som kan ryke. Både individuelle og for laget. Personlig mener jeg det ville vært veldig hyggelig om Mathias Trettenes kommer seg opp på 55 eller 56 poeng. Han er på mange måter et symbol på den moderne gullæraen i Stavanger-hockeyen. Da er det på sin plass at han blir den lokale spilleren med flest poeng på en sesong for et Stavanger-lag gjennom tidene.

Etter dagens siste runde er det noen dagers pause før sluttspillet tar til. Oilers har åpenbart noen utfordringer med skader på svært sentrale folk. De kan ikke forvente å dundre gjennom på samme måte som i serien.

LES OGSÅ: Dette kan ha vært kaptein Forsbergs siste lagbilde

Hvem som blir motstander i kvartfinalene avhenger nok veldig av resultatet av i oppgjøret mellom MS og Narvik. Dette er en ren finale om den siste sluttspillplassen. Kun ett poeng skiller.

Kommer Narvik i potten ser jeg det som helt naturlig at Oilers velger årets nykommer. Sportslig sett bør de være overkommelige. Samtidig vil det være en fin markering av samarbeidet mellom kubbene de siste årene. Reisebelastningen kan brukes som et argument mot, men det ryktes at Narvik alt har søkt NIHF om å få spille to påfølgende hjemmekamper også i sluttspillet. Da forsvinner mye av det argumentet.

Dersom MS havner i potten er det naturlig å anta at Oilers heller ser et hakk opp på tabellen. Syvendeplasserte Stjernen virker som et mye mer fristende valg for de fleste.

«Nyrike» MS har en av de beste førsterekkene i landet. Det er spekket med NHL-erfaring og har også en veldig god ny keeper. Etter at penger kom inn litt uti sesongen, høyst sannsynlig fra lommene til mangemillionæren Rolf Nilsen, har de tatt poeng i et helt annet tempo. MS er rigget for sluttspill. De kan overraske. Jeg ville styrt unna for alt det var verdt.

Da framstår Stjernen, som også har tatt steg i år, som et langt tryggere valg.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er på is igjen