Stavanger Oilers

Toppkamp igjen: – Godt vi får dem så raskt

Oilers får en rask mulighet for revansj etter tirsdagens 2-3-tap mot Sparta i DNB Arena.

Stavanger — Allerede torsdag kveld møtes lagene til duell igjen, denne gang i Sparta Amfi. Serieleder Sparta ble ett mål sterkere enn Oilers, og Colton Beck er klar til å bruke torsdagskampen til å slå tilbake. De har nemlig vært på vei opp mot toppen av Fjordkraft-ligaen selv etter hengekamper på grunn av deltakelsen i Champions Hockey League.

– Det er godt vi får dem så raskt igjen etter tirsdag. Det er en ny kamp, og vi må bare sørge for at vi tar vare på muligheten, sier Beck til RA.

I hjemmetapet tirsdag ble det 41 skudd på mål fra Oilers-spillerne, men kun to fant veien inn bak Sparta-keeper Tobias Normann. For å få opp effektiviteten igjen etter landslagspausen mener Beck de må være tøffere foran Normann.

– Vi må gjøre det vanskeligere for ham. Puckene må på mål, og vi må ta sikten hans. Da vil vi ha en bedre sjanse til å score enda mer, sier Beck.

Viktig lærdom

Én ting trener Todd Bjorkstrand ønsket å se bedring på etter tirsdagskampen var overtallet. Onsdagstrening inneholdt blant annet øvelser med nettopp det, og amerikaneren håper det vil løsne igjen.

– Overtall går litt opp og ned. Det viktigste er egentlig å ikke miste momentum. Vi må ha mer skuddmentalitet, og ikke være redde for å skyte pucken, sier Bjorkstrand.

Ofte snakker Oilers-treneren om en god start, og tirsdag ble Oilers straffet da Kristian Jakobsson sendte Sparta i ledelsen etter kun 2.43 av første periode.

Derfor er det ikke uventet at en god start nok en gang blir kommunisert fra Bjorkstrand som et nøkkelpunkt.

– Starten må være bedre. Vi kom ikke ut som ønsket. Vi må være klar fra første dropp, sier treneren.

Endringer i Oilers-rekkene

Han forteller videre at rekkene vil se annerledes ut.

– Vi kommer til å gjøre endringer, slår Bjorkstrand fast.

I hjemmekampen mot Sparta var Bryce Gervais sendt ned til tredjerekken sammen med Greg Mauldin og André Bjelland Strandborg. På høyrevingen ved siden av Colton Beck og Dan Kissel var Markus Søberg da kampen startet.

Mot slutten av kampen var Gervais tilbake med Beck og Kissel. Centeren Beck mener det ikke gjør noe å endre på rekkene.

– Man ønsker selvsagt å få kjemi med en rekke, men laget vårt har fire solide rekker uansett hvordan det stokkes om. Det er uansett gode medspillere, sier Beck.

Et godt eksempel på det var fjerderekken tirsdag. Thomas Berg-Paulsen kom rett fra landslagssamling til fjerderekken, hvor han spilte sammen med profilen Tommy Kristiansen og Vegard Faret.

Thomas Higson, Kristian Østby og Joona Partanen er fortsatt ute med skader for Oilers, mens Christoffer Karlsen soner den andre kampen av utestengelsen han fikk før landslagspausen. Etter lørdagens kamp på Lillehammer er sniperen fra Sarpsborg ferdig med å sone, og klar for spill igjen.

Sparta-Oilers har første dropp klokken 18.30 og kan følges direkte hos RA.

---

Oilers i november

Sparta-Oilers 17/11

Lillehammer-Oilers 19/11

Oilers-Storhamar 22/11

Vålerenga-Oilers 24/11

Oilers-Frisk Asker 26/11

---






Mer fra Dagsavisen