Stavanger Oilers

To mål mot serielederen: – Hjelper ikke

Det var ingen unnskyldninger å spore i DNB Arena etter Oilers tapte 2-3 hjemme mot Sparta i den første kampen etter landslagspausen.

Stavanger — Ludvig Hoff scoret begge Oilers’ mål i kampen, og det siste var en redusering til 2–3 med to minutter og åtte sekunder igjen av kampen. Likevel er det ikke slik at 26-åringen stråler av entusiasme over egne scoringer.

– Det hjelper ikke så mye. Det er fryktelig kjedelig. Jeg følte vi var best, men det hjelper ingenting. Det går vel an å si at Sparta spilte en perfekt bortekamp, sier Hoff til RA.

Oilers-vingen var på isen ved samtlige scoringer i kampen, og innrømmer at den ene Sparta-scoringen vil bidra til dårlig nattesøvn.

– Dessverre. Jeg prøver jo å ikke være på isen på Sparta-scoringer. To av dem er det ikke så mye jeg fikk gjort noe med, men den siste kommer nok til å holde meg våken i kveld. Den kommer jeg til å tenke på, sier Hoff.

Han var på vei til å plukke ned pucken, men mistet den da balansen spilte ham et puss. Det ga Sebastian Selin seiersmålet for Sparta.

Sparta tok ledelsen tidlig, allerede i det tredje spilleminuttet. Da fikk bortelagets poengkonge Kristian Jakobsson sende et håndleddsskudd forbi Oilers-keeper Henrik Holm. I midtperioden utlignet Hoff, før Selin satte sitt første for kampen. Med under sju minutter igjen kom det andre fra Selin, så reduserte Hoff til 2–3 – som ble sluttresultatet.

---

Oilers’ rekker

Keeper: Henrik Holm (Jens Hoekstra).

1. rekke: Martin Lefebvre, Dennis Sveum – Markus Søberg, Colton Beck, Dan Kissel.

2. rekke: Andreas Klavestad, Jan Brejcak – Anders Tangen Henriksen, Paul Bittner, Ludvig Hoff.

3. rekke: Daniel Rokseth, Patrick Ulriksen – Greg Mauldin, André Bjelland Strandborg, Bryce Gervais.

4. rekke: Noah Bergesen Aarthun, Sander Hurrød (ekstraløper) – Tommy Kristiansen, Thomas Berg-Paulsen, Vegard Faret.

---

Manglende effektivitet – igjen

– Var det Sparta som var gode, eller var dere dårlige?

– Jeg synes ikke vi gjør en dårlig kamp. Vi klarer ikke å komme på returer, og da blir det vanskelig. Vi må få puckene inn på målet og følge opp. Samtidig må Sparta få skryt for måten de håndterer kampen på, sier Hoff.

Thomas Berg-Paulsen

Trener Todd Bjorkstrand mener Oilers må tilbake til å jobbe med det de gjorde før landslagspausen, nemlig effektiviteten. Skuddstatistikken i DNB Arena endte 41-19.

– Vi gir kun bort 19 skudd, så det er tilbake til å finne målet framover. Jeg synes vi hadde god innsats, men vi må inn foran keeperens øyne. Det er slik mål scores, og er noe jeg synes laget må bli bedre på. Det er nok av pucker vi kan hoppe inn og ta. Vi må bare gjøre det, sier Bjorkstrand.

Starten av sesongen bar preg av et ineffektivt Oilers framover, men i de siste kampene før landslagspausen løsnet det virkelig. 30 mål på fire kamper ble fasiten med Grüner, Lillehammer, Manglerud Star og Ringerike Panthers som motstandere.

Tabelltopp for en grunn

Tirsdagens kamp var en hengekamp grunnet Oilers’ deltakelse i Champions Hockey League. Avstanden til tabelltoppen økte, ettersom den innehas av sarpingene. Det er fem poeng opp til Sparta for Bjorkstrands menn, med én kamp mindre spilt. Lagene møtes igjen allerede torsdag. Kampen i Sarpsborg kan redusere Spartas luke til to poeng, men Oilers-treneren er tydelig på at Sparta er et sterkt lag også denne sesongen.

– De leder Fjordkraft-ligaen, og det er for en grunn. Det er etter nesten 20 kamper, ikke fem. Det sier sitt. Vi er nødt å være forberedt til torsdag, sier han.

Før torsdagens kamp er det ikke de store endringene treneren kommer til å gjøre.

– Nei, men vi må jobbe med overtallet. Jeg vil heller ikke ha oss for mye i utvisningsboksen. Uansett skal vi ha med innsatsen fra hjemmekampen, sier Bjorkstrand.

Oilers-spillerne trener i DNB Arena onsdag før de drar til Sarpsborg torsdag. Laget blir i Østfold fram til lørdag, da setter de snuten til Hockey Classic på Lillehammer.

Mer fra Dagsavisen