Stavanger Oilers

Seiersmaskinen har våknet: – Alle piler peker oppover

Det var all grunn til å juble for Tommy Kristiansen og co. på Hamar lørdag. Det handlet om langt flere ting enn bare den sterke 4-2-seieren

Etter en sesongstart hvor det tidvis har kladdet i serien begynner nå de regjerende mesterne for alvor å røre på seg. Den kruttsterke seieren i Champions League på onsdag ble fulgt opp med en ny god prestasjon lørdag.

– Deilig! Det smaker fantastisk å vinne her på Hamar, sier assistenttrener Juha Kaunismäki til RA.

– Dette var bunnsolid! En perfekt bortekamp. Vi eide dem fysisk også og var et bedre lag, følger kaptein Tommy Kristiansen opp.

Oilers gjorde som planlagt og var på fra start i CC Amfi. Laget fikk en drømmestart da Martin Lefebvre satte inn 1–0 fra distanse før to minutter var passert.

Etter det malte Oilers bare på videre. Selv om Storhamar utlignet var 4-2-seieren fullt fortjent.

Kanskje enda viktigere var det at tre av scoringene kom etter overtall. Oilers sto med en utnyttelsesgrad på horrible 6,9 prosent i serien før kampen. Når det er sagt blir ikke Bryce Gervais sitt mål tellende i den statistikken. Storhamar hadde akkurat blitt fulltallige, men målet kom så raskt etterpå at Andreas Øksnes ikke rakk tilbake fra utvisningsboksen.

– Vi spilte bra mot Ilves og vi spilte bra her. Nå peker pilene virkelig oppover. Jeg liker måten vi gjennomførte på med samme gode energi. Egentlig var kampene mot Grüner og Ringerike også gode kamper. Det er ikke lette lag å møte, sier Kaunismäki.

Han er ikke i tvil om at relasjonene har begynt å sette seg. Kjemi og stadig større forståelse for systemet gjør at det igjen begynner å lukte mesterlag av Oilers. Vinner de hengekampene sine vil de overta tabelltoppen. Nå er laget på andreplass og det er kun fire poeng opp til VIF som topper med to kamper mer spilt.

– Vi spiller som et lag og drar i samme retning nå. Det toppet seg med en kanonkamp mot Ilves og så klarte vi å levere her også. Vi er ekstra stolte over at vi klarte å repetere det. Det er mentalt tøft. Nå har vi fem seirer på rad.

Leverte i overtall

Overtallsmålene er også viktige for fortsettelsen. Skal Oilers vinne serien må denne fasen av spillet sitte.

– Det var kjempeviktig med alle overtallsmålene i dag. Overtallet satt bra mot Ilves også. Vi virker mer avslappet og gir litt mer F. Da kommer sjansene og de gode pasningene.

Tommy Kristiansen gledet seg også over det.

Det var på høy tid at vi scoret noen mål i overtall. Det har vært fryktelig dårlig. Under enhver kritikk faktisk. Så er det bra at vi som skal få dette til fikk det til å løsne nå. Skal du vinne de store kampene må du score mer i overtall. Så enkelt er det, sier Oilers-legenden.

– Hvorfor har det løsnet?

– Det handler om å jobbe med det hver eneste dag. Da lykkes det. Det er litt som med alt annet her i livet, sier Kristiansen.

At Oilers har hanglet litt i starten synes ikke Kaunismäki er så rart om en tar skadesituasjon, terminliste og reisebelastning med i betraktningen. Nå leverer likevel gjengen.

– Vi trenere liker hva vi ser nå. Her er både lederskap og masse energi på isen.

Tommy Kristiansen forteller at han aldri har vært stresset for at Oilers skulle vise seg å være svakere enn de fleste kanskje trodde etter den rotete starten på sesongen.

– Personlig har jeg ikke vært stresset. Det har vært mye med CHL og vi fikk en dupp. Samtidig kriger vi om førsteplassen nå og den tror jeg vi tar ganske snart med to kamper til gode. I gruppen har troen på at de skulle snu aldri forsvunnet. Så er det gøy at det har løsnet nå, sier han.

Godt skadesvar

Kristiansen, som normalt er assisterende kaptein, fikk C på brystet denne gangen ettersom Dennis Sveum sto over – selv om han meldte seg klar til RA på fredag.

– Vi ble enige om å gi ham en ekstra fridag til å lege skaden. Det kommer mange kamper neste uke, sier Juha Kaunismäki.

Han forteller også at Jan Brejcak har fått et positivt skadesvar etter å ha tatt bilder fredag.

– Ikke langvarig. Han er ute en ukes tid- maksimalt to, sier Kaunismäki.

Oilers stilte kun med tre backpar på Hamar og ungguttene Noah Bergesen Aarthun og Thomas Higson fikk mye spilletid.

– Det er viktig at unge lokale backer er på vei opp. Jeg synes også de klarte seg bra. I vår interne kåring i garderoben ga Tommy Kristiansen tittelen som isens beste til Higson, forteller Kaunismäki.

---

FAKTA

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Storhamar – Stavanger 2–4 (1-1, 0-2, 1-1)

Mål: 1. periode: 0–1 (1.55) Martin Lefebvre (Colton Beck), 1–1 (6.47) Patrick Thoresen (Miles Gendron, Adrian Saxrud Danielsen).

2. periode: 1–2 (23.12) Beck (Daniel Thomas Kissel, Lefebvre), 1–3 (32.05) Bryce Gervais (Ludvig Hoff, Greg Mauldin), 2–3 (32.29) Jacob Ludwig Berglund (Petter Andersen, Thoresen).

3. periode: 2–4 (45) Sander Dilling Hurrød (Andreas Klavestad, Gervais).

Utvisninger: Storhamar 4 x 2 min., Stavanger 3 x 2 min.

Skudd: 35–26

---






Mer fra Dagsavisen