Stavanger Oilers

Oilers henter finsk trener: – Kan stoles på

Det blir finsk erstatter for assistenttrener Lubos Pisar.

Stavanger — Den finske keepertreneren Jarkko Hyytiä er ansatt som ny keepertrener i Oilers. Han overtar dermed arbeidsoppgavene til Lubos Pisar, som etter gullet på Hamar i april bestemte seg for å søke nye utfordringer som hovedtrener.

38-åringen Hyytiä har en lang trenerkarriere bak seg, og har de siste tolv sesongene vært knyttet til Liiga-klubben JYP som både keepertrener, assistenttrener for reservelaget og barmarkstrener.

Sportsdirektør i Oilers Pål Haukali Higson er glad for å ha Hyytiä på plass.

– Vi har vært i dialog med flere gode kandidater og er glade for å kunne komplettere trenerteamet vårt med en så erfaren keepertrener. Hans arbeidsmetoder og filosofi passer også veldig godt inn i klubben, sier Pål Haukali Higson til oilers.no.

Flere roller i Oilers

Keepertreneren går inn i trenerteamet for A-laget sammen med hovedtrener Todd Bjorkstrand og assistenttrener Juha Kaunismäki. Sistnevnte er også fra Finland, men har norsk pass etter nesten 20 år i landet. Han kom til Stavanger 2003, og har blitt værende siden.

I tillegg til trenerjobben i forbindelse med A-laget skal Hyytiä jobbe med juniorkeeperne i klubben, samt skolesamarbeidet Oilers Topphockey.

Den kommende sesongen skal Oilers ut i Europa igjen, og konkurrere mot de beste klubbene i turneringen Champions Hockey League. Keepertreneren har riktignok ikke vært med på å vinne CHL, men var i 2013-14-sesongen med på å vinne forløperen European Trophy. Én av Oilers motstandere i gruppespillet i CHL er Ilves fra Finland, som Hyytiä naturligvis kjenner godt til.

Gode referanser

At det er en mann som har vært tolv sesonger som trener i samme klubb har naturligvis spilt inn i prosessen.

– Ja, i den forstand at han får gode referanser der han har vært. Han har også innehatt flere roller i klubben. Det er en trygghet når en person har så lang fartstid i en toppklubb. Da er han stabil, har gjort en god jobb og kan stoles på, sier Higson til RA.

Mens 38-åringen jobbet i JYP var blant andre Pekka Tirkkonen trener der. Han spilte under Todd Bjorkstrand i Herning Blue Fox, og gjør seg nå klar til sin andre sesong som hovedtrener i den danske klubben.

Sportsdirektør Higson forteller at det er gjort en grundig jobb med å finne riktig kandidat til jobben.

– Det er en vi har kommet i kontakt med etter vi startet søket. Han var ett av de navnene som kom opp. Vi har hatt dialog med flere gode kandidater, og gjort en grundig evaluering. Vi er veldig fornøyd med å ha signert med Hyytiä, sier han.

Mer fra Dagsavisen