Stavanger Oilers

Slik vurderer RA Oilers’ gullgutter

Tre Oilers-spillere får toppkarakter av RA-sporten i sesongens siste vurdering.

Stavanger — Stavanger Oilers gjorde en sterk sesong med både seriegull i Fjordkraft-ligaen og byttå etter å ha vunnet NM-sluttspillet. Tradisjonen tro har RA-sporten vurdert spillerne på en skala fra én til seks, hvor én er lavest og seks er høyest.

Det stilles krav om minimum ti kamper i løpet av sesongens serie og sluttspill, og vurderingen gjøres basert på rolle i laget. Det er både serie og sluttspill som er inkludert.

Keepere

Henrik Holm 5 – Har hatt en god sesong, og vært en sterkt medvirkende årsak til Oilers’ to gull. Er i landslagsklasse, og bærer til tider laget på sine skuldre.

Joona Partanen 4 – Rett under 90 i redningsprosent, men fikk kamper som passer stilen hans dårlig. Trives best med mye skudd, men har ikke fått mange av de mulighetene ennå.

Backer

Noah Bergesen Aarthun 4 – Fikk juniorkontrakt før sesongen, og har bevist at han har nivået i Fjordkraft-ligaen inne. Nå handler det om å få mest mulig spilletid for ham.

Patrick Ulriksen 6 – Fjordkraft-ligaens beste defensive back har gjort en utrolig sesong. Solid bakover, og bidrar offensivt gjennom pinsjingen – som ofte skaper målsjanser for Oilers mens motstanderen er i ubalanse.

Kristian Østby 4 – Har hatt en skadepreget sesong, og sarpingen har definitivt mer inne. Har et høyt toppnivå, men dessverre er bunnivået lavt.

Andreas Klavestad 6 – Bruker skøyteferdighetene på en god måte, og klarer i stor grad rydde opp etter egne feil. Den Oilers-backen som spiller på høyest risiko, men får betalt for det. Strålende sesong fra ende til annen gjør ham VM-aktuell for Norge.

Andreas Klavestad

Daniel Bøen Rokseth 4 – Får tidvis betalt for risikoen, men de offensive bidragene burde vært større gjennom sesongen. Bør løfte spillet ett hakk for å gi trener Todd Bjorkstrand litt hodebry før uttak til overtall.

Nicolai Bryhnisveen 2 – Skadepreget sesong for Oslo-gutten, som i tillegg ikke var særlig bra. Fra en god koronasesong kom oppfølgeren, med treårskontrakt i banken. Den ble som oppfølgere flest, ikke bra.

Martin Lefebvre 5 – Utrolig skøyteløper, og det er virkelig NHL-nivå på teknikken. Har bidratt med 30 poeng på 35 seriekamper, men har ikke tatt enkeltkamper slik importbacker skal gjøre.

Dennis Sveum 5 – Er som god vin, han blir bare bedre med årene! Ikke bare har han tatt klubbrekorden i antall kamper, men han har også vært blant ligaens mest solide backer. Fem mål er tangering av hans forrige bestesesong, som var i 2012-13-sesongen.

Løpere

Thomas Berg-Paulsen 5 – Har vokst i rollen som tredjerekkecenter. Får mest ut av seg sammen med spillere som Tommy Kristiansen og Greg Mauldin. Da bruker han den enorme fysikken sin til å eliminere motstanderne. Neste sesong bør det være en fast plass i landslagsgarderoben med Berg-Paulsen på navneskiltet.

Rob Bordson 5 – Solid dropper, den beste centeren i undertall og en formidabel forandring. Gikk fra å være servitør i Fjordkraft-ligaen til å score de viktige målene da det dro seg til i sluttspillet. Her er det bare å finne fram pennen, Higson.

Jarrett Burton 6 – Fjordkraft-ligaens beste spiller. God i droppsirkelen, flink til å følge spillesystemet, gjør sjeldent feil og har i tillegg levert til gullhjelm i seriespillet. De offensive bidragene blir egentlig bare en bonus, for en lagspiller som Burton gjør seg ikke bort i noen faser av spillet.

Anders Tangen Henriksen 4 – Fant en fin plass til seg selv i denne sesongens Oilers. Får brukt farten og skuddet, og er ikke lenger bare en fjerderekkespiller. Kan få brukt skuddet enda mer med en plass i overtallsspillet neste sesong, om det byr seg en mulighet.

Anders Tangen Henriksen

Ludvig Hoff 5 – Nok en solid sesong. Spiller utrolig godt i den nordamerikanske stilen, naturlig nok ettersom han hadde seks sesonger der borte. Produksjonen forsvant ikke da det dro seg til, og han viste i sitt første seniorsluttspill at det er noe som fungerer bra for ham.

Magnus Hoff 2 – Plasseres i motsatt ende av lillebroren, men har ikke klart å etablere seg fast på laget. Gjør ikke nødvendigvis så mye feil, men har slitt med å bidra når anledningene har bydd seg.

Sander Hurrød 4 – Er blitt senior og tar for seg på isen. Litt mer jevnhet så vil han lukte på høyere rangering til jul.

Christoffer Karlsen 5 – Gikk inn i sluttspillet som målkonge i Oilers, men må trekkes ned fra toppkarakter grunnet lavere produksjon i sluttspillet. Sniperen fra Sarpsborg leverte jevnt og trutt scoringer fra høyre skytterpunkt i seriespillet, og til høsten må han finne plassen igjen.

Dan Kissel 5 – Nummer 46 leverte 46 målpoeng på 40 seriekamper. Fortsatt er han på høyt nivå, men må legge mer i å tilpasse spillestilen til en tregere alder.

Tommy Kristiansen 5 – En litt tam åpning på sesongen, og skadepreget etter diverse brudd. Fant seg selv skikkelig, selv om kneet var skadet. Spilte sin beste ishockey i sluttspillet sammen med Mauldin og Berg-Paulsen. Da kan Kristiansen gjør livet surt for motstanderne og jobbe inne foran keeper, da er han god.

Greg Mauldin 5 – Uvurderlig spiller. 39 år gammel er han Fjordkraft-ligaens best trente, og har med seg rutine nok til at han nærmest kan spille en viktig rolle bare ved å møte opp. Kan brukes i alle situasjoner og ofrer alt. Få spillere utstråler samme glede som 39-åringen.

Jarrett Burton (t.h.) scoret to ganger da Stavanger åpnet NM-semifinalen mot Sparta med seier.
Foto: Carina Johansen / NTB

André Bjelland Strandborg 4 – Selv om produksjonen ikke er høy har Strandborg begynt å ta for seg. Den siste scoringen i den avgjørende finalen på Hamar vil være et greit bilde å ha med seg gjennom sommeren, for når den er over bør han kjempe for plass i overtallet.

Markus Søberg 4 – God sesong poengmessig, men fortsatt litt ujevn. Havner litt mellom barken og veden. Klarer ikke å klore seg fast i en produksjonsrekke, men har samtidig mer i seg enn å være i fjerderekken. Må finne sin plass, og den er ikke nødvendigvis i Stavanger.

Steve Whitney 5 – Utvikling fra første til siste dropp. Gikk fra å være mye nesten til å finne seg selv. Vokste gjennom sesongen og avsluttet med et kruttsterkt sluttspill. Evner å bruke farten og smidigheten til å skape farligheter, når som helst.

William Kuisma 4 – Solid defensivt de kampene det ble istid, og fikk sitt første poeng. Med den defensive spilleforståelsen bør spill i Fjordkraft-ligaen være innen rekkevidde i løpet av kort tid, enten i DNB Arena eller for en annen klubb.

Ikke vurdert grunnet for få kamper:

Benjamin Boxill, Oliver Calik, Sander Husebø, Christian Wetteland, Samuel Klungtveit, Ask Trettenes, Tristan Thompson, Nils Høva, Kristians Samitis.


Mer fra Dagsavisen