Stavanger Oilers

Oilers møter Mauldins tidligere klubb

Det blir en spennende høst for ishockeyinteresserte i Stavanger.

Stavanger Oilers skal spille i Champions Hockey Leagues gruppe E til høsten. Der venter finske Ilves fra Tampere, sveitsiske Fribourg-Gottéron og østerrikske Red Bull Salzburg.

Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson var selv til stede på trekningen i Finland, der ishockey-VM spilles nå. Han er fornøyd med utfallet.

– Det var en grei trekning og tøffe lag, men det finnes en sjanse. Jeg føler vi kan gi det en ordentlig mulighet, sier Higson til RA.

Oilers deltok den første sesongen i 2014–15 som regjerende mester i nivå to-turneringen Continental Cup. Denne sesongen blir Oilers’ femte i turneringen.

– En av de fineste hallene

Tidligere har Oilers møtt Tappara fra Tampere, som alltid har delt hall med Ilves. Nå er klubbene nylig flyttet inn i Nokia Arena, hvor Norge har spilt i ishockey-VM.

– Vi får spille i en av de fineste hallene i Europa, og det er nydelig. Fribourg har også en fin hall. Får vi til dobbeltkamper mot Fribourg og Salzburg vil det gi oss en fordel med logistikken, sier Higson.

Fribourg-Gottéron er Greg Mauldins tidligere klubb. Han spilte der fra 2012 til 2017, og kommer nå tilbake som Oilers-spiller.

Ifølge Higson vil det ikke nødvendigvis ha mye å bety i forberedelsene.

– Det er så lenge siden at det ikke er relevant for dagens lag, men sikkert kjekt for Greg å reise tilbake til et sted han har vært tidligere, sier sportsdirektøren.

Internasjonal erfaring i Oilers

– Hvordan vil du si mulighetene er for avansement?

– Vi er utfordrer, og i utgangspunktet er de andre lagene bedre enn oss. Jeg håper vi skal gi det en reell sjanse. På en god dag kan vi slå alle de tre lagene. Det er en sjanse for å komme videre fra gruppespillet, sier Higson.

Red Bull Salzburg spiller i den østerrikske ligaen IceHL. Der har Oilers-trener Todd Bjorkstrand erfaring på benken med litt over én sesong i Graz99ers.

– Det hjelper selvfølgelig å ha kunnskaper. Vi har også mye internasjonal erfaring i spillergruppen, og folk som har spilt rundt i ulike ligaer. Vi er så godt skodd og forberedt som vi kan være. Uansett hvordan vi snur og vender på det møter vi lag med større budsjetter og bedre spillermaterial, sier sportsdirektøren.



Mer fra Dagsavisen