Stavanger Oilers

Oilers leder NM-finalene 2-0 etter het kamp: – Rammen er akkurat som den skal være

Onsdag vant Oilers på Hamar for første gang siden januar 2020 da Storhamar ble beseiret 1-2 i CC Amfi.

Scoringer fra Martin Lefebvre og Steve Whitney sørget for at det var Oilers som hadde flest scoringer på tavlen i CC Amfi i den andre NM-finalen mot Storhamar.

Vel så viktig som scoringene var Oilers-keeper Henrik Holms inngripener. 31-åringen reddet 25 av 26 skudd, og hadde spesielt én redning som fikk Hockey-Norge til å riste.

SILs Simen André Edvardsen fikk stå relativt alene, like ved siden av Holm. Keeperen lå på magen, og hele CC Amfi forventet scoring. Da pucken ble skutt løftet Holm opp venstrefoten, og pucken ble reddet.

Etter kampen var Holm spøkefull overfor rettighetshaver TV 2.

– Full kontroll, gjør det på trening hver dag, sa han – før han forklarte:

– Det blir litt desperasjon noen ganger, og man må kaste opp et eller annet.

Whitney sentral – igjen

Kampens første scoring kom fem minutter ut i andre periode. Da fikk Whitney en pasning gjennom et kompakt Storhamar. Pucken endte hos Martin Lefebvre, som var nede på knærne da skuddet gikk av gårde.

Én periode senere ble det balanse i regnskapet på Hamar da Patrick Thoresen sto med ryggen til Holm og skøyt på backhand. Utligningen til Storhamar-kapteinen satte full fyr på en allerede het kamp.

SILs Josh Nicholls fikk to minutter for interference mot Patrick Ulriksen. I overtallet til Oilers fikk Steve Whitney stå på lagets venstreside og skyte, det ga vinnermålet.

– Stor seier for oss. Nå gleder vi oss til å komme tilbake til hjemmeis, sa Whitney til TV 2.

Knuffing

Etter sluttsignalet brøt det ut knuffing på isen mellom nesten alle spillerne fra begge lagene. Spillere som ryker i tottene på hverandre er noe som hører til i et sluttspill, ifølge Oilers-keeper Holm.

– Rammen er akkurat som den skal være i en NM-finale, slo han fast.

Naturlig nok var både Tommy Kristiansen og Patrick Thoresen involvert i bråket, som ga dem liten disiplinærstraff etter sluttsignalet.

Den lyden var også en forløsning for Oilers. På Hamar-isen har det lenge vært problemer for dem, men nå fikk de sin første seier i CC Amfi siden januar 2020.

– Vi var veldig sugne på å komme opp her og vise at vi kan spille, sa Holm.

Oilers leder 2–0 i kamper, og spiller kamp tre mot Storhamar i DNB Arena fredag klokken 19.00. Første laget som vinner fire kamper sikrer seg byttå og blir norgesmester.

---

NM-finaler, ishockey.

Storhamar – Stavanger Oilers 1–2 (0-0, 0-1, 1-1), sammenlagt 0–2

CC Amfi, 6318 tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen. Skudd: 10–8.

2. periode: 0–1 (25.17) Martin Lefebvre (Steve Whitney). Skudd: 8–9.

3. periode: 1–1 (45.49) Patrick Thoresen (Eskild Bakke Olsen, Sander Vold Engebråten), 1–2 (53.21) Whitney (Dan Kissel). Skudd: 8–9. Totalt: 26–26.

Utvisninger: Storhamar 5 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min., Stavanger Oilers 3 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min.