Stavanger Oilers

Måtte fullføre uten gullhjelmen

Det ble 6-0-seier for Oilers i den første NM-finalen mot Storhamar, og for Steve Whitney ble det en endring underveis

Stavanger — Ni dager etter den sjuende semifinalen mot Sparta var Oilers omsider i kamp igjen, og det i den første NM-finalen på fem år i DNB Arena.

Oilers gikk hardt ut fra start, og presset høyt. Konsekvensen ble to mål per periode, og dermed 6–0 mot Storhamar i kamp én.

Steve Whitney, som scoret det siste målet, hadde gullhjelmen da kampen startet. I første periode ble han taklet av Storhamar-kaptein Patrick Thoresen, og da han kom tilbake etter en tur i garderoben var det med vanlig hjelm.

– Hjelmen knakk i taklingen. Heldigvis var det bare en del av den, så det var ikke veldig alvorlig, sier Whitney til RA.

Han kom seg relativt raskt tilbake til kampen etter smellen, og var sentral i mye av det førsterekken gjorde. Sammen med Jarrett Burton og Dan Kissel var han med på å sette et enormt press mot Storhamar, som ble vanskelig å håndtere. Oilers kontrollerte kampen, og sikret det første stikket.

– Det var en god start på finaleserien for vår del. Bevegelsene våre var bra, og vi hadde raske føtter. Ekstra kjekt at vi holdt det gående helt til kampen var over. Det betyr mye, sier Whitney.

I tredje periode ble innsatsen belønnet med scoring.

– Alle hadde gode sjanser, og jeg fikk en fin pasning fra Dan (Kissel, Oilers-spiller) som gjorde det enkelt for meg. Det var skikkelig godt å spille i dag, sier amerikaneren.

Sentral på isen var også Tommy Kristiansen, som sendte scoret på ett av tre skudd og var involvert i mye av det som skjedde.

– Jeg hadde mange sjanser, så det var godt å få målet. Vi jobbet hardt og fikk betalt for det, sier han.

Tommy Kristiansen jublet for scoring mot Storhamar.
Foto: Carina Johansen / NTB

– Hadde du sett for deg en 6-0-kamp på forhånd?

– Har ingenting å si om det blir 1–0 eller 10–0. Det er 1–0 i kamper, og ny kamp onsdag, sier Kristiansen.

Bjorkstrand ville ha hele Oilers i gang

Uansett om det kun er én seier var det et fyrverkeri av en ishockeykamp. Oilers-trener Todd Bjorkstrand forteller at det ikke var noen revolusjonerende tale i forkant som bidro til det, snarere tvert imot.

– Jeg snakket ikke så mye før kampen. Vi skal spille vårt spill og presse på den måten som vi gjorde. Det var beskjeden, sier Bjorkstrand.

Todd Bjorkstrand

Med Nicolai Bryhnisveen ute med skade i overkroppen valgte Bjorkstrand å vrake Noah Bergesen Aarthun og heller ha med to ekstraløpere. Det var Magnus Hoff og Anders Tangen Henriksen. Begge ble brukt gjennom kampen, og det var det en plan bak.

– Vi ønsket å få alle i gang. Det er slik vi ønsker å spille, sier Oilers-treneren.

Med fem vingpar og fire centere var situasjonen helt annerledes for Oilers enn Storhamar. Deres trener, Stavanger-mannen Anders Gjøse, hadde nemlig sju spillere ute med sykdom.

Gjøse: – Virket preget

Andreas Øksnes, Sander Vold Engebråten, Martin Rønnild, Jacob Lundell Noer, Jonas Djupvik Løvlie og Mikael Zettergren manglet. Ingen i Storhamar ønsker å bekrefte at det er sykdom, men det førte til at gjestene stilte med 16 utespillere i DNB Arena mot Oilers’ 20.

Storhamar-treneren lot seg ikke overraske av kampbildet.

– Vi virket litt preget i første periode. Manglet intensitet og tro på det hele. Vi fikk mer tro på det i andre periode, men da fikk vi oss et par på trynet. Det gjorde det for vanskelig, sier Gjøse.

– Hvordan synes du Oilers framsto?

– Som forventet, sier han.

Anders Gjøse

– Gjenspeiler 6-0-resultatet kampen?

– Vet ikke. Slik jeg ser det står det 0–1 i kamper for oss, vi har sju mann ute og ny kamp onsdag, sier Gjøse.

Tommy Kristiansen er klar på at Oilers må nullstille før kampen på Hamar onsdag. Der er han også tydelig på hva laget må gjøre for å stå opp mot Storhamar.

– Vi må fortsette å skøyte. Vi er et skøytesterkt lag, og må fortsette med den disiplinen vi viser. Fortsetter vi å gjøre jobben så skal vi stilne Fjøset, sier Kristiansen – og sikter til kallenavnet på CC Amfi.

---

Kampfakta

NM-finale kamp én, ishockey.

Stavanger Oilers -Storhamar 6–0 (2-0, 2-0, 2-0) (1-0 i kamper)

DNB Arena, 3790 tilskuere.

Mål: 1–0 (6.12) Jarrett Burton (Kristian Østby), 2–0 (14.02 PP) Ludvig Hoff (Dan Kissel, Burton), 3–0 (35.06) Greg Mauldin, 4–0 (36.15 PP) Rob Bordson (Andreas Klavestad, Markus Søberg), 5–0 (41.41) Tommy Kristiansen (Klavestad, Mauldin), 6–0 (51.17) Steve Whitney (Kissel, Christoffer Karlsen).

Utvisninger: Oilers 2 x 2 min., Storhamar 6 x 2 min.

Skudd: 41–22.

---


Mer fra Dagsavisen