Stavanger Oilers

Holm: - Nå må vi håndtere motgang

Henrik Holm har sjeldent hatt svakere redningsprosent enn i denne semifinaleserien – og medspillerne sliter plutselig med å komme til de fete sjansene. Nå må de finne en måte å håndtere problemene på. Ellers blir det ikke NM-gull.

Det var fredagskvelden hvor Oilers for alvor skulle feste grepet i semifinaleserien foran et feststemt og stort hjemmepublikum. I stedet endte det med et skikkelig antiklimaks for serievinnerne.

Tapet spillerne nærmest beskrev som en arbeidsulykke i Sarpsborg onsdag kveld var kanskje ikke det.

Hjemmelaget slet med å komme seg inn i sonene hvor det er farlig, de vant ikke nok dueller, var ikke desperate nok og gjorde seg ikke fortjent til marginene.

Da ble det 2-1 tap mot et smart, solid – og meget effektivt Sparta.

Må håndtere motgang

Den effektiviteten har forresten kjennetegnet dem i de tre semifinalene. Det har også sørget for at Henrik Holm har gått fra en redningsprosent på over 97 prosent i kvartfinalene til 81,6 prosent på de tre kampene i semifinalen.

Han legger ikke skjul på at han er misfornøyd.

– Jeg forventer det lille ekstra av meg selv og i disse kampene har jeg ikke bidratt med det. Nå forventer jeg mer av meg selv – og av alle sammen i fortsettelsen, sier han til RA.

Jarrett Burton og Henrik Holm.

Holm slapp inn et skudd fra skrått hold oppe i keeperhjørnet i første periode. Etter det fikk Sparta satt kampen hvor de ville. Keeperkjempen er klar på at han normalt skal ta skudd der, men unnskylder seg med at han følte han ble dekket.

– Han prøvde å skyte først og bommet. Da forsvant pucken ut av mitt synsfelt bak vår back og jeg så ikke utgangen.

– Hvordan kan dere gå fra årsbeste mandag i 1. periode til en helt flat 2. periode som i dag?

– Hockey er ferskvare. Vi må være mer frampå. Ta duellene. Egentlig får vi som fortjent.

Holm peker på at det er nå vi får svarene på karakteren i laget.

– Nå må vi håndtere motgang. Det har vi nesten ikke hatt i år – bortsett fra litt helt tidlig i sesongen.

Lærepenge

De må også håndtere et bortelag som er disiplinerte og som taktisk sett virker å ha funnet langt mer ut av Oilers.

Assistenttrener Juha Kaunismäki har ingen problemer med å rose motstander Sparta. Oilers var svake, men de var også veldig gode fredag.

– Dette bør være en lærepenge. Vi ser overrasket ut over måten de kom på. Det bør vi ikke være, sier Kaunismäki.

Både Holm og Kaunismäki peker på at Oilers hockey er avhengig av aggressivitet for å fungere. Da nytter det ikke at Sparta tar duellene – og holder Oilers ute fra de farlige sonene. Kaunismäki etterlyser lederskap og desperasjon.

– For skal vi vinne NM-gull må vi gjennom Sparta.

Anders Tangen Henriksen, som selv spilte for østfoldingene fra 2019 til forrige sesong, er klar på at Oilers dominerer spillemessig. Han peker på at Sparta er laget som kontrer.

Samtidig erkjenner han at de må finne en vei inn på målet i fortsettelsen. De må også vinne flere dueller – for der antar han at Sparta var best fredag.

– Vi nøler for mye. Det kan vi ikke gjøre med den måten vi spiller hockey på.

– Er det grunn til å være bekymret nå?

– Nei. Vi har ført alle tre kampene, peker Oilers bestemann fredag på.

Kvernevik-karen er sikker på at dette går seg til om man får skrudd til litt på alle fronter. Litt bedre overtall, få utvisninger, flere skudd på mål.

Da skal Oilers fortsatt ha gode muligheter til å utligne serien på søndag i Sparta Amfi.

---

Ishockey NM-sluttspillet menn fredag, semifinale 3. kamp:

Stavanger Oilers – Sparta 1–2 (1-1, 0-1, 0-0), sammenlagt 1–2

DNB Arena, 3627 tilskuere

Mål: 1. periode: 0–1 (6.49) Henrik Knold (Sander Thoresen, Håvard Salsten), 1–1 (13.35) Steven Whitney (Ludvig Hoff, André Bjelland Strandborg).

2. periode: 1–2 (35.09) Kristian Jakobsson (Marcus Fagerudd, Daniel Olsson Trkulja).

3. periode: Ingen.

Utvisninger: Stavanger 1 x 2 min., Sparta 1 x 2 min.

Skudd: 35-16