Stavanger Oilers

Karlsen jubilerte med to scoringer: – Håpet på den tredje

Christoffer Karlsen har hatt sin aller beste sesong som seniorspiller, i debutsesongen for Oilers. Det viste godt da de slo Karlsens barndomsrival Stjernen 3-5 i Fredrikstad lørdag.

Oilers festet grepet om seriegullet i Fjordkraft-ligaen da serietoer Stjernen ble beseiret i Stjernehallen. To av Oilers-scoringene kom fra Christoffer Karlsen, som også var nære det første hat tricket i Oilers-drakten. Nettopp det var noe han tullet med på fredagens trening.

– Jeg hadde håpet på den tredje scoringen, sier Karlsen til RA.

Med to scoringer og én assist på Ludvig Hoffs andre scoring mot Stjernen ble Karlsen den første Oilers-spilleren til å passere 20 mål i Fjordkraft-ligaen denne sesongen. Hans forrige rekord er på 17, og ble tatt i 2019-20-sesongen da han spilte for Sparta.

Selv er Karlsen fornøyd med å passere milepælen på 20 mål, som kun Tobias Lindström (Vålerenga), Kristian Jakobsson (Sparta) og Viktor Granholm (Frisk) har klart så langt denne sesongen.

– Det er deilig. Jeg må gi mye kred til plassen jeg har fått i laget og spillerne jeg spiller med. Jeg får muligheten å gjøre det som er min oppgave på laget, og det er å score mål. Jeg kan spille opp andre også, men helst score.

Han står med 39 målpoeng totalt på 40 kamper, med Dan Kissel (41 poeng) og Jarrett Burton (43 poeng) foran seg på poengstatistikken.

Etter kampen ventet det også ros fra trener Todd Bjorkstrand.

– Han har spilt bra. Han har bra skudd, og gjør det raskt. Når man scorer så mange mål er det en god sesong, men han må holde det gående, sier Bjorkstrand.

Karlsen: – Dritbra de første 40

Kampen mot Stjernen åpnet sterkt for den amerikanske trenerens lag, som ledet 0–3 etter andre periode. I tredje periode hadde Stjernen fem effektive minutter hvor ledelsen ble hentet inn. Med litt over to minutter igjen gravde Christoffer Karlsen fram pucken og serverte Ludvig Hoff, som sendte Oilers tilbake i føringen. Litt over minuttet senere stanset Dan Kissel en Stjernen-pasning og punkterte kampen.

– De to første periodene spilte vi veldig bra. Jeg er ikke helt sikker på hva som skjedde på målene mot, men det betyr ikke så mye nå. Vi endte opp med å vinne, og viste god karakterstyrke. Jeg synes vi håndterte situasjonen bra, sier Bjorkstrand.

– Hva skjedde på 0-3?

– Jeg aner ikke, det må du spør spillerne om. Stjernen er et godt ishockeylag, og når de ligger under vil de alltid trykke på for å komme tilbake. Vi håndterte situasjonen bra, og det ble aldri panikk på benken. Vi endret ikke atferden, dette er ishockey. Vi måtte videre, og Dan (Kissel) scoret. Jeg må se de tre målene til Stjernen på video, sier Bjorkstrand.

Todd Bjorkstrand og Juha Kaunismäki

Spilleren Karlsen tror han vet hvorfor det skjedde.

– Jeg synes vi spilte dritbra de første 40 minuttene, og kjører over dem. Så har vi en liten tendens til å slippe oss bakpå når vi leder, samtidig er det stor karakter å komme tilbake for å avslutte kampen på riktig måte, sier Karlsen.

Han er tydelig på at de må ta med seg de to første periodene og avslutningen av kampen, men ser en viktig lærdom i Stjernens opphenting.

– Vi må ha med oss det som skjedde i tredje periode også. Det er en viktig lærdom å ha med seg inn i sluttspillet, sier Karlsen.

Oilers-gull tirsdag?

Vingen fra Sarpsborg mener det har vært sluttspillhockey fra Oilers’ side den siste tiden. Før sluttspillet går i gang skal seriemesterskapet avgjøres. Oilers mangler kun to poeng for å sikre all matematisk tvil om seriemesterskapet, ettersom Fjordkraft-ligaen skal avgjøres på prosentoppnåelse av poengene lagene har spilt om grunnet ulikt kampantall. Det betyr enkelt og greit:

Dersom Oilers slår Vålerenga tirsdag, enten i ordinær tid eller etter spilleforlengelse, vinner Oilers seriegull for første gang siden februar 2020.

– Gir det ekstra tenning før kampen tirsdag, Christoffer Karlsen?

– Klart det! Det hadde kanskje vært ekstra deilig å bare vite at man er seriemestere. Da er det kanskje litt lettere å finjustere ting for å finne formen inn mot sluttspillet.

Trener Bjorkstrand vil ikke gjøre så mye annerledes, men gleder seg naturlig nok over muligheten for å vinne gull allerede tirsdag kveld.

– Det vil bli bra, om det er slik det er. Det viktigste nå er å ha rutinene på plass og spille bra. Vi spilte sterkt mot Stjernen, spillerne var klare og skøytet bra. Tok kroppene. Det var en god kamp. Det vil aldri bli perfekt, men det var en sterk kamp, sier han.

Etter tirsdagens kamp på Jordal Amfi venter serietreer Sparta, som fortsatt henger med i kampen om både gull og sølv, i Sarpsborg. Ishockeyuken avsluttes med Oilers – Vålerenga i DNB Arena, hvor det kan bli gullfest etter nok en pandemipreget sesong.

---

FAKTA

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Stjernen Hockey – Stavanger Oilers 3–5 (0-2, 0-1, 3-2)

Stjernehallen, 1124 tilskuere.

Mål: 0–1 (10.44) Ludvig Hoff (Rob Bordson), 0–2 (13.53) Christoffer Karlsen (Bordson, Daniel Bøen Rokseth), 0–3 (21.21) Karlsen (Hoff, Rokseth), 1–3 (43.01) Arttu Niskakangas (Byrkjeland, Hafsmoe), 2–3 (44.27) Tyler Coulter (Stormli), 3–3 (48.26) Kåre Byrkjeland (Hafsmoe, Andersen), 3–4 (57.24) Hoff (Karlsen, Bordson), 3–5 (58.52) Dan Kissel

Utvisninger: Stjernen 2 x 2 min. – Oilers 3 x 2 min.

Skudd: 21 -33

---






Mer fra Dagsavisen