Stavanger Oilers

Kristiansen: - Hatt hund i ti år, men da jeg møtte Storhamar ble jeg bitt

Tommy Kristiansen (32) måtte på legevakten for stivkrampe etter å ha blitt bitt (!) i fingeren av Storhamars Jan Brejcak (32) i et voldsomt slagsmål da Oilers snudde 0-2 til 3-2.

Stavanger — Etter kampen haglet fortsatt ukvemsord og beskyldninger mellom duoen – som også måtte skilles i garderoben.

Situasjonen som ble den store snakkisen da fansen fikk komme tilbake i DNB Arena skjedde etter 34 minutter. Kristiansen og Brejcak barket sammen i rundvant i et voldsomt basketak. Nevene til Kristiansen gikk opp i ansiktsregionen til slovaken og han beit til slik at Kristiansen begynte å fossblø.

Slik så tommelen til Tommy Kristiansen ut etter slåsskampen på isen med Storhamar-spiller Jan Brejcak.

Oilers-legenden, som i kampen passerte 1000 utvisningsminutter i karrieren, hylte etterpå til dommerne at han hadde blitt bitt. De klarte ikke å se det på video, men Storhamar-spilleren erkjente det selv etterpå.

– Jeg bet, men du bør heller spørre ham om hvorfor han stappet fingeren inn i munnen min! Noe sånn har jeg aldri opplevd før. Det er helt utrolig og derfor bet jeg, sier Brejcak til RA.

Han antydet også at Kristiansen oppsøkte situasjonen og slagsmålet fordi noen hadde bedt ham om det på stillingen 0–2.

Kristiansen mener på sin side at det er vås at han stappet fingeren inn i munnen til motspilleren med overlegg.

– Om han ikke har fått fingrer i ansiktet i et slagsmål har han ikke vært med på mye, sier han.

Måtte skilles

Etter at dommerne hadde sendt de to av isen fortsatte krangelen mellom de to utenfor lagenes garderober. Brejcak forteller at Kristiansen hylte og bar seg til ham – og ville slåss mer. Han peker også på at han ikke er noe glad i slåssing i hockey.

– Jeg gikk i garderoben for å roe meg. Så ville han fortsette slagsmålet.

Jeg tror jeg også hadde bitt om jeg hadde fått kjørt en finger langt ned i halsen.

—  Anders Gjøse

Kristiansen hevder på sin side han kun ville konfrontere ham om bitingen og at det ikke skjedde noe fysisk. Begge bekrefter at de måtte skilles av Storhamars lagleder, mens lagene spilte kamp ute på isen.

Oilers-tøffingen Kristiansen har vært involvert i sin del av bataljer i løpet av karrieren, men mener dette var det nedrigste han har opplevd.

– Vi drev og brøt, så holdt jeg ham. Da bet han meg med sidetannen og ville ikke slippe. Han bet meg som en hund og slapp meg faen ikke. Jeg har vært med på mye, men biting! Det er det teiteste jeg har opplevd – for å være ærlig. Helt nederst på rangstigen. Pinlig, tordner han.

Tommy Kristiansen og Storhamar-spiller Jan Brejcak slåss midtveis i andreperioden. Kristiansen sier slovakeren bet ham i tommelen.

– Hvordan går det med fingeren din?

– Jeg må vel stikke for å ta stivkrampe nå. Jeg har hatt hund i ti år, men da jeg møtte Storhamar ble jeg bitt, melder Kristiansen – i ganske så kjent stil.

Etter kampen la han også ut et bilde av Luis Suarez på mikrobloggen Twitter, med draktnummeret til slovaken limt på, hvor han kaller ham en rotte.

Brejcak sier samtidig til RA at han regner med å få karantene for hendelsen – selv om han mener den i høyeste grad ble framprovosert.

Gjøse tror han hadde bitt selv

Storhamar-trener Anders Gjøse tok også sin spiller i forsvar.

– Jeg tror jeg også hadde bitt om jeg hadde fått kjørt en finger langt ned i halsen. Selv barn gjør det naturlig, sier Gjøse.

– Tror du det blir en lang karantene likevel?

– Det endte med fem pluss liten disiplinærstraff i kampen. Så får vi se hva som skjer om det kommer opp i «bingoutvalget», sier Gjøse – og kommer med et stikk til disiplinærutvalget hos forbundet.

– Endret denne hendelsen til en viss grad kampen? Dere ledet 2-0?

– Nei. Mål endrer kampbilder i større grad, sier Gjøse – som mener 2-1-målet til Markus Søberg var langt mer sentralt for at Oilers snudde 0–2 til 3–2 på isen.

Dan Kissel, som ble matchvinner med en styring, er helt uenig.

– Sånne øyeblikk snur kamper. Om det er et slagsmål, at man holder ut i undertall eller noen som ofrer seg. Jeg tror helt klart dette bidro til å snu kampen, sier Kissel.

Det som i alle fall er sikkert er at publikum, 3200 i tallet, tok helt av etterpå.

– Har du opplevd biting før?

– Det var en episode i NHL nylig. Så har jeg hørt om det et par ganger før, men det er definitivt ikke hverdagskost, sier Kissel.

---

FAKTA

Fjordkraft-ligaen, ishockey

Stavanger Oilers – Storhamar 3–2 (0-0, 1-2, 2-0)

DNB Arena, 3260 tilskuere

Mål: 1. periode: Ingen.

2. periode: 0–1 (26.42) Jonas Djupvik Løvlie (Josh Nicholls, Robin Haglund), 0–2 (29) Nicholls (Simen Andre Edvardsen, Isak Hansen), 1–2 (37.24) Markus Søberg.

3. periode: 2–2 (54.21) Thomas Berg-Paulsen (Christian Wetteland, Søberg), 3–2 (58.21) Dan Kissel (Martin Lefebvre).

Utvisninger: Stavanger 4 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20. min., Storhamar 5 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min.

Skudd: 33–17

---






Mer fra Dagsavisen