Stavanger Oilers

Dette gjør de tidligere Oilers-spillerne nå

Ny sesong betyr nye arbeidsgivere for tidligere Oilers-spillere. RA har tatt en titt på spillerne som forlot Oilers etter forrige sesong.

Stavanger — Hver sesong gjøres det utskiftinger i DNB Arena, og ofte er det utenlandske spillere som byttes ettersom de kommer til Fjordkraft-ligaen for å spille seg til en bedre liga.

Stavanger-gutten Markus Vikingstad valgte å dra fra Oilers etter forrige sesong for å prøve seg som utenlandsproff. Faren, Tore Vikingstad, hadde suksess i tysk ishockey, og nå er det Markus’ tur å prøve seg i den tyske toppligaen DEL. Han spiller for Fischtown Pinguins, og har på 28 kamper plukket sju poeng. Vikingstad har også fått prøve seg med det norske landslaget.

Stavanger Oilers og Markus VIkingstad endte opp med bronse i årets koronasesong. Foto: Carina Johansen / NTB

Hans rekkekamerat i Oilers forrige sesong, David Morley, har ikke dratt like langt. Etter Oilers valgte å avslutte kontrakten med canadieren ble Frisk Asker neste destinasjon for 31-åringen. Der har han gjort 42 målpoeng på 26 kamper, men står med kun åtte plusspoeng i +/--statistikken.

Oilers’ kanin

Forrige høst dro Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson en stor kanin opp av hatten. Sesongen startet forferdelig, men Chad Costello ble hentet inn for å forsterke laget. Få skjønte hvilken type spiller som ble hentet, blant annet gjennom referansenettverket til Oilers. I tyske Krefeldt Pinguine hadde amerikaneren spilt sammen med blant andre Mathias Trettenes, og suksessen var ikke noe å tvile på. Han var nest øverst i den tyske poengligaen, som sammenlignet med fotball gir ham en status som tysk ishockeys Erling Braut Haaland. Etter kun elleve kamper i Oilers-drakten, og 14 målpoeng, ble amerikaneren skadet for resten av sesongen. Til RA utelukket han ikke en retur til Oilers, men Costello endte med å signere for sin gamle klubb Allen Americans i ECHL (amerikansk nivå tre). I Texas, hvor familien også har hus, har han fått jobben som kaptein i laget og sto med 22 poeng etter 20 kamper. En ekte artist som det store publikumet i DNB Arena ikke fikk oppleve.

Chad Costello

Det har vært mange artister i Oilers gjennom årene, en av dem er Rudolfs Balcers. Latvieren, som har gjort Stavanger-mann av seg, fikk seg ny NHL-kontrakt med Ottawa Senators høsten 2020. Sesongstarten i den canadiske hovedstaden ble utsatt, og han ble utlånt til Oilers. 24-åringen kom til Stavanger da han var 16 år, men har utviklet seg til å bli fast i NHL. Da han returnerte til Ottawa før sesongstart ble han hentet til klubben som opprinnelig draftet ham, San Jose Sharks. Der spiller han ennå, i verdens beste liga. For øyeblikket er han på skadelisten, med problemer i underkroppen. På sommeren er han derimot å finne på diverse steder for trening i Stavanger-regionen, men også på golfbanene i distriktet.

Nedover i divisjonene

Karrieren til Brady Brassart er satt på pause. Canadieren har, etter forrige sesong ble avlyst, fått sitt første barn. Nå spiller han ikke ishockey.

Det gjør Joey Martin og Chris Rumble. Begge møter hverandre i Østerrike. Centeren Martin spiller for Oilers-trener Todd Bjorkstrands tidligere klubb Graz99ers, mens backen Rumble er i Black Wings Linz.

Joey Martin

Keeperen Theo Rooseboom de Vries kjemper om kvalifisering til Fjordkraft-ligaen med 1.-divisjonslaget Lørenskog. Der er han sammen med tidligere Oilers-juniorer som Tan Hellerød, Mats Pettersen og Julian Nylén.

Et godt lokalt innslag på listen fra forrige sesongs Oilers er Simen «Krabben» Talge. Han dro til Haugesund for å spille i 1. divisjon etter han var ferdig i DNB Arena. Det ble kortvarig, og nå spiller han for Forus/Sandnes i 3. divisjon.

Mer fra Dagsavisen