Stavanger Oilers

Oilers følger spillernes ønske: – Det er gullet vi leter etter

Med de gjeldende restriksjonene er det kun 50 tilskuere som får kommer på kamp når Oilers møter Manglerud Star i romjulen.

Stavanger — Stavanger Oilers har besluttet å gi en større del av de begrensede plassene i DNB Arena til syngende fans i supporterklubben Roughnecks.

– Det har vært et ønske fra spillerne om å ha mest mulig liv i hallen. Vi tror det kan bli bra med den løsningen vi nå går for. Det er 3–4000 som ønsker å gå på kamper, og brorparten har en avtale med oss gjennom sesongkort eller samarbeidsavtaler, sier Oilers’ daglige leder Terje Haukali til RA.

Flere enn vanlig vil være nødt å følge kampen via andre kanaler enn i hallen, og da tror også klubben det vil gi et bedre produkt til de som følger kampen via TV.

Det at spillerne har en mening om det er heller ikke tilfeldig.

– Det kan være avgjørende med den sjuende spiller på tribunen. Det er gullet vi leter etter, sier Haukali.

Terje Haukali

Nettopp gullet er noe Oilers-fansen sulter etter. Det er snart to år siden Oilers ble seriemester i begynnelsen av februar, men da seriespillet var over ble sluttspillet avlyst grunnet koronapandemien. Det skjedde før regjeringen valgte å stenge landet. Nå har Oilers tatt juleferie på tabelltopp, både i Fjordkraft-ligaen med herrelaget og Bambusa-ligaen med kvinnelaget.

Responsen på å gi flere billetter til Roughnecks har heller ikke latt vente på seg.

– Vi er takknemlige for responsen som har kommet. Vi har fått mailer og henvendelser direkte til flere av oss fra folk som ser situasjonen vår og synes det er en god løsning. Det varmer, sier Haukali.

Oilers er heller ikke alene om å fordele billetter på den måten, ifølge Oilers-sjefen.

– Vi ser også at flere andre klubber går for en tilsvarende løsning.

Neste hjemmekamp er 30. desember. Da kommer Manglerud Star til DNB Arena. To dager tidligere skal lagene møtes i Manglerud ishall.

Mer fra Dagsavisen