Stavanger Oilers

Startvansker ødela da Sveum tok igjen «CDA»

Seks grufulle minutter i starten preget hele oppgjøret da seiersrekken til Oilers ble brutt av Storhamar lørdag. Det var ekstra irriterende for kaptein Dennis Sveum.

34-åringen fra Lillehammer tangerte nemlig Christian Dahl Andersens rekord med 535 seriekamper for Oilers da han entret isen på Hamar. Dessverre varte ikke gleden over det særlig lenge. Scoringene rant inn og det sto 3–0 på kuben etter 6.35 av kampen.

– Det er helt katastrofe slik vi framsto i første periode. Så var det samtidig sterkt å komme tilbake med tre scoringer på slutten av perioden etter en slik kalddusj, sier veteranen til RA.

De personlige feilene florerte nemlig. Laget som hadde åtte strake seirer på rad var ikke til å kjenne igjen.

– Vi styrte det meste etter at vi slapp inn de tre målene, men tre i handikap gagner ingen. Vi fortjente ikke mer enn dette etter de første minuttene. Egentlig skal vi være fornøyd med at det ble poeng slik vi åpnet kampen. I så måte kan vi ikke deppe for mye, sier Sveum.

Lignet juniorlag

– Hva skjedde i starten da Storhamar sjokkåpnet?

– Det finnes ingen unnskyldninger. Det var ordentlig tafatt. Vi brukte altfor mye tid med puck og fant ikke alternativer. Vi så ut som et juniorlag. Det tror jeg alle er enige i.

Assistenttrener Juha Kaunismäki var også overrasket over hvor ille det så ut.

– Samtidig viste vi jo at Storhamar var desperate etter fem strake tap og ville komme med alt de hadde. Det var for mange personlige feil. Vi var ikke hvor vi skulle være.

Kaunismäki og Sveum finner likevel en svært positiv bit med kampen. Det var at Oilers faktisk klarte å utligne to ganger. Først fra 3–0 til 3–3 på fire minutter i første periode. Så til 4–4 rett før slutt da Tommy Kristiansen var på jobb foran mål. Dessverre avgjorde Storhamar raskt i forlengelsen.

– At vi henter oss inn viser karakter. Det er fort gjort at første periode renner ut med 3–0 etter en slik start, sier Sveum.

Han tror Storhamar hadde raknet om Oilers hadde fått den første scoringen.

– Vi kan bare skylde på oss selv i kveld, sier Sveum.

– Det er sånn som kan skje, men ikke skal skje, sier Kaunismäki.

Duoen legger ikke for mye i at seiersrekken ikke ble forlenget i seg selv.

– Vi hadde neppe vunnet de neste 30 uansett. I så måte betyr det lite, sier Sveum.

– Sveum blir vanskelig å slå

Han var selv ikke veldig opptatt over at han tangerte klubbrekorden til Christian Dahl Andersen lørdag.

– Jeg fikk med meg at jeg passerte 700 kamper totalt nylig.

– Hva betyr det å være nummer en i seriekamper?

– Ikke så mye etter en kamp som dette. Når jeg legger opp er det klart at det er noe å være stolt over, men det er irriterende at jeg ikke har 100 til. Det hadde vært mulig uten alle skadene.

Trener Kaunismäki mener det er en enorm prestasjon å toppe adelskalenderen i Oilers.

– Dennis gjør jobben og tar enormt godt vare på kroppen. Han orker fortsatt. Så skal han spille veldig mange kamper til i Oilers. Det blir tøft for nestemann å ta den rekorden, avslutter Kaunismäki – som selv noe overraskende stanset tidlig og på 373 seriekamper.

---

FAKTA

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Storhamar – Stavanger Oilers 5–4 e.f. (3-3, 1-0, 0-1, 1-0)

CC Amfi, 3019 tilskuere

Mål: 1. periode: 1–0 (0.14) Rasmus Ahlholm (Eskild Bakke Olsen), 2–0 (4.56) Samuel Solem (Olsen), 3–0 (6.35) Olsen (Patrick Rørbu Elvsveen, Solem), 3–1 (15.41) Anders Tangen Henriksen (Patrick Ulriksen, Thomas Berg-Paulsen), 3–2 (16.30) Dan Kissel (Jarrett Taylor Burton, Daniel Bøen Rokseth), 3–3 (19.15) Burton (Rokseth, Tommy Kristiansen).

2. periode: 4–3 (23.03) Olsen.

3. periode: 4–4 (58.38) Kristiansen.

Forlengning: 5–4 (61.03) Solem.

Utvisninger: Storhamar 3 x 2 min., Stavanger 2 x 2 min.

Skudd: 22–35

---






Mer fra Dagsavisen