Stavanger Oilers

Oilers-spiller utestenges i flere kamper

Lørdagens takling fra Andreas Klavestad gir konsekvenser for Oilers-backen.

Stavanger — Andreas Klavestad er utestengt i fire kamper etter en takling mot Vålerengas Magnus Brekke Henriksen.

Det var i begynnelsen av andre periode i gjenåpningskampen mellom rivalen at Oilers-backen entret defensiv sone med å takle Brekke Henriksen fra blindsonen. Klavestad ble sendt rett i dusjen av dommerne, etter videodømming på straffen. Kampstraffen er deretter behandlet av Disiplinærutvalget. De skriver i sin dom at: «Rett før taklingen settes inn anses Klavestad å ha god kontroll på motspillers posisjon og høyde, og videre til å ha god nok tid til å kunne avbryte sin takling da han bør se at Henriksen ikke lenger er puckfører. Hovedtreffpunkt i taklingen er fra Klavestad sin overarm og skulder direkte mot Henriksens hode. Dette er en ulovlig takling mot hodet.»

DISU mener også at Klavestad må ta fullt ansvar for situasjonen.

«Det forventes at denne type taklinger ikke utføres, og en spiller skal aldri forvente å bli taklet mot hodet. Klavestad som taklende spiller må bære det fulle ansvaret i denne situasjonen. Taklinger som dette utsetter motspiller for stor skaderisiko og er uønsket i ishockey», står det videre i dommen.

– Jeg hadde ikke intensjon om å skade ham, og det var veldig uheldig. Det er første gang jeg har fått kampstraff, og siste gang. Jeg er veldig glad for at Brekke Henriksen kom tilbake på isen, sier Klavestad til RA.

Oilers har et tett kampprogram, også denne uken. Tirsdag kveld er Frisk Asker motstander på borteis, før turen går til Sarpsborg og Sparta Amfi torsdag. Lørdag er det duket for hjemmekamp mot Ringerike. Den neste kampen, torsdag 7. oktober hjemme mot Lillehammer, blir dermed den siste kampen Klavestad soner før han er klar for spill igjen. Han rekker kampen borte mot Manglerud Star lørdag 9. oktober.



Mer fra Dagsavisen