Stavanger Oilers

Dette sier Higson om den siste forsterkningen

To av tre i den opprinnelige førsterekken manglet da Oilers tapte 0-2 mot Vålerenga i DNB Arena lørdag.

Stavanger — Med Steve Whitney og Markus Søberg ute mot Vålerenga manglet to av tre spillere fra førsterekken som åpnet sesongen for Oilers.

– Hvordan ligger dere an med den siste forsterkningen?

– Det er noe vi har ønsket å løse i tre måneder. Det står ikke på oss, men det er ikke tilgjengelige spillere i markedet, sier Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson til RA.

Oilers søker

Før sommeren var ambisjonen til Oilers å ha den femte utlendingen på plass innen laget gikk på isen i august, slik ble det ikke. Situasjonen i markedet gjør at få spillere er i bevegelse fra Nord-Amerika, som er Oilers’ viktigste importkilde. Forsinkelser i treningsleirene til de forskjellige klubbene i NHL og AHL gjør at spillere får avklart sin skjebne i toppligaene over Atlanterhavet senere enn normalt. I tillegg fører koronapandemien til usikkerhet for flere spillere som normalt sett ville vært tilgjengelige for europeisk ishockey.

Trenden gjelder ikke bare Oilers og Norge, men er generell for de europeiske klubbene.

Steve Whitney

Sportsdirektøren har tidligere vært tydelig på at den siste spilleren skal være en løper som kan spille center. Det betyr ikke at det må være en ren center, men en som har bekledd posisjonen tidligere. Oilers har tre centere i troppen nå, pluss Thomas Berg-Paulsen som kan benyttes i posisjonen. Mot Vålerenga ble han benyttet som både center og ving, etter trenernes valg om de skulle spille med tre eller fire rekker.

Det trenger likevel ikke være noen langvarige skader, utenom Christian Wetteland (tre til ni uker) som er på juniorkontrakt. Markus Søbergs skadesituasjon er «dag til dag», som betyr at det vurderes fortløpende. Han har en kjenning i underkroppen, og regner selv med å være klar innen veldig kort tid. Lørdag uttalte vingen til RA at han håpet det kun var Vålerenga-kampen han gikk glipp av.

Usikkert for Whitney

For Oilers-centeren Steve Whitney er det også dag til dag, men det er en helt annen situasjon. Omfanget er usikkert ennå, ifølge sportsdirektøren.

– Vi er litt usikre. Han var syk forrige uke, og har hatt hodeverk. Det har ikke gått over ennå, og vi lurer på om det kan være en smell i en av de forrige kampene som gjør det. Vi tror ikke det er noe langvarig, og han har tross alt bare vært borte i fem dager. Det kan se litt verre ut, siden det har vært spilt tre kamper på de dagene, sier Higson.

Den amerikanske centeren trente med laget mandag, men ble uaktuell til tirsdagens kamp mot Grüner.

Oilers-trener Todd Bjorkstrand håper å ha ham tilbake raskest mulig.

– Han er en viktig spiller for oss, sier Bjorkstrand.

Treneren erkjenner at han ønsker å få på plass en ny spiller, men er også klar i sin tale.

– Vi må spille med de vi har. Vi kan ikke ha unnskyldninger. Nå har vi hatt to kamper på rad med god innsats, da er det kun neste kamp som teller, sier Bjorkstrand.

Neste Oilers-kamp er tirsdag. Da venter Frisk Asker på borteis. Den kampen mister Andreas Klavestad, som fikk kampstraff mot Vålerenga etter en takling mot hodet.

---

Kampfakta

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Stavanger Oilers – Vålerenga 0–2 (0-2, 0-0, 0-0)

DNB Arena, 3176 tilskuere.

Mål: 0–1 (3.30) Mika Partanen (Tommi Taimi), 0–2 (11) Taimi (Partanen, Mathis Olimb).

Skudd: 30–16

Utvisninger: Stavanger Oilers 1 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min., Vålerenga 5 x 2 min

---






Mer fra Dagsavisen