Stavanger Oilers

Lover gammel kjenning beintøff behandling

Når Frisk tar i mot Oilers tirsdag blir det gjensyn med David Morley og kanskje Jacob Legacé. Juha Kaunismäki har planen klar.

Stavanger — Morley, som herjet flere sesonger i DNB Arena, fikk ikke ny avtale da pandemien satte inn. Oilers måtte i større grad ta økonomiske hensyn. Denne sesongen har den kanadieren dukket opp i Frisk og levert åtte poeng på de første fem kampene. Landsmannen Lagacé har vartet opp med tre poeng på tre kamper, men han er skadet og tvilsom ifølge Kaunismäki.

– Vi kjenner uansett de to veldig godt. David må du spille tøft mot. Han må presses. En klassespiller når han får tid og ting går hans vei.

Ingen silkehansker

Oilers-assistenten kommer til å instruere backene sine til å legge silkehanskene igjen i garderoben.

– Det er ingen hemmelighet at det skal spilles tøft mot Morley.

David Morley

– Tror du han er ekstra giret på å vise seg etter måten karrieren i Oilers sluttet på?

– Han er garantert giret på det. Vi må være forberedt på den beste utgaven av David Morley i denne kampen. Her er det mange gode venner som møtes, men også en tøff kamp med to gode lag som skal spilles. Fair, men tøft er nøkkelen, sier Kaunismäki.

Jevnere enn antatt

For Oilers del handler det også i aller høyeste grad om tre poeng. Hvis ikke begynner det å bli en liten luke opp allerede.

– Hvor langt unna er dere hvor Oilers bør være?

– Vi har en jobb å gjøre, men har vært fornøyde med innsatsen og viljen i de to siste kampene. Så er det ingen tvil om at Markus Søberg og Steve Whitney er savnet. De andre rekkene har vært solide, men det blir mye rotasjon når vi mangler folk i førsterekken. Søberg trente mandag som vanlig og spiller nok. Whitney blir nok ikke med, sier Kaunismäki.

Han er ikke overrasket over at Oilers har slitt litt i starten. Ei heller at det er Sparta og Stjernen som topper i ligaen.

– Vi var klar over at det ville bli en langt jevnere serie i år og har snakket om det her i DNB Arena. Forventningene er alltid høye i Stavanger, men jeg tror ikke vi vil få se et Oilers som plutselig vinner ti på rad i år. Dette er også bra for norsk hockey. Det er jevnt og tøft.

Så tror han kanskje Oilers har en liten fordel med belastning mot et Frisk som har spilt CHL.

– Men det er tøft for alle med kampmengden nå. For oss er den en fordel at vi er vant med å være ute å reise. Etter kampen mot Frisk blir vi bare igjen på østlandet for å forberede oss til ny kamp mot Sparta torsdag.






Mer fra Dagsavisen