Stavanger Oilers

Derfor har de kjøpt seg inn i Oilers

Tore Christiansen har fått inn nye medeiere i Oilers.

Stavanger — Torsdag gjennomførte Oilers Holding AS en rettet emisjon, og fikk inn de lokale næringslivsprofilene Cato Østerhus og Kjartan Håkull som eiere. De blir også en del av styret i Stavanger Oilers AS.

– Det er to mennesker med stort hjerte som kommer inn, som vi kjenner veldig godt. Det er gode folk, som er solide og kan tilføre oss nye tanker, sier majoritetseier Tore Christiansen til RA.

Oilers Holding AS eier selskapene i «Oilers-konsernet», som inneholder Oilers Invest AS (DNB Arena), Stavanger Oilers AS (klubbdriften), Oilers Esport AS og Oilers Event AS.

Styreleder Christiansen er tydelig på at det ikke har vært interessant for Oilers å ta inn tilfeldige eiere. Det bekrefter Håkull, som driver transportfirmaet som bærer familiens navn.

– Det er et trangt nåløye man må gjennom for å bli eiere i Oilers. Da muligheten kom måtte vi takke ja, sier Håkull.

Vært med lenge i Oilers

Bak Håkulls sponsorat ligger det også en morsom historie. Da Tore Christiansen overtok klubben tok han med et TV-team til hans kontor, og ga fem minutter for å finne ut hvor mye han ville bidra med.

– Vi har vært med i Oilers siden dag én, og var blant de første sponsorene. Dette er en investering med hjertet, sier Håkull.

På tribunen har Cato Østerhus vært med lenge. Gjennom firmaet Øster Hus har han, i likhet med sin nye eierskapskollega, vært aktiv som sponsor for Oilers.

– Øster Hus har vært inne som stor sponsor i mange år. Jeg går på hver kamp, sier den ferske Oilers-eieren.

Ingen Oilers-utbytte

Det er tidligere Viking-styreleder Thor Steinar Sandviks aksjepost som er fordelt. Håkull og Østerhus eier nå ti prosent av Oilers, mens de siste fem av Sandviks andel er fordelt internt blant aksjonærene.

Styreleder Tore Christiansen har allerede kommet med en advarsel til de nye aksjonærene.

– Vi har fått klar melding om at det ikke blir noe utbytte her, ler Østerhus.

– Her er det ingen utbyttefest, sier Håkull raskt.

Eierne i Oilers har ennå til gode å ta penger ut av det som etter hvert er blitt Oilers-konsernet. Gjennom det siste året har det vært motsatt. Klubbens eiere har skutt inn kapital for å sikre drift gjennom pandemien.

Christiansen er rask med å minne om hvorfor de gjør det, i tillegg til lidenskapen for ishockey.

– Det er en gave tilbake. Vi har vært heldige, sier han.

Omdømme

For begge de nye aksjonærene har også omdømmet til laget langs Madlaveien spilt inn. Østerhus har, gjennom Øster Hus, både hovedsponsoratet og arenanavnet til Sandnes Ulf. I tillegg sponser de flere idrettslag med drakter. Omdømme er noe som betyr mye.

– For oss har det mye å si. Oilers står sterkt blant folk, sier Østerhus.

Håkull peker også på at det er et ishockeylag som dekker hele regionen.

Eiergruppen i Oilers består, i tillegg til majoritetseier Christiansen og nykommerduoen, av Jørgen Gismervik, Åge Westbø, Johan Fredrik Brandt og Snorre Haukali.

Oilers slo for øvrig MS 6-0 i seriepremieren torsdag hjemme i DNB Arena. Lørdag spiller de igjen og da står Storhamar på menyen i CC Amfi.


Mer fra Dagsavisen