Stavanger Oilers

Oilers-stjernen operert: - Bør være tilbake til seriestart

David Morley ble operert rett etter sesongen ble avlyst. Nå går rehabiliteringen i gang.

Stavanger — Da ishockeysesongen ble avlyst var det rett på operasjonsbordet for den profilerte poengplukkeren fra Canada.

Morley har slitt med smerter i en hofte, noe som ikke er uvanlig for ishockeyspillere. Nå fikk han sjansen å gjøre noe med det.

– De fleste får problemer med dette, og nå var det et godt tidspunkt for meg, sier David Morley til RA

– Hvordan gikk operasjonen?

– Alt gikk bra ifølge legen. Det var ingenting galt iallfall. Nå må jeg bare gjøre rehabiliteringen. Vi har en lang sommer, så det bør ikke bli noe problem, sier canadieren.

Jeg bør være tilbake til seriestart.

—  David Morley

Seriestart innen rekkevidde

Det var ikke en akutt skade for vingen, men noe som har gnaget på ham en stund. Han erkjenner at han ville spilt videre om sesongen hadde blitt fullført. Det ville også gitt ham muligheten til å kjempe om «byttå». Han har tidligere vært med på NM-sølv, men aldri tatt gull i sluttspillet. Det eneste gullet han står med i Norge er fra seriemesterskapet forrige sesong, der Oilers tok poengrekorden på øverste nivå. Det var også den sesongen smertene begynte for 30-åringen.

– Smertene i hoften begynte forrige sesong, og jeg har bare spilt med det. Da ting ble stengt ned igjen visste jeg det ville være en god pause før sesongen går i gang. Da brukte jeg muligheten slik jeg ikke mister noen kamper, sier Morley.

En ekstra lang sommerferie gjør at han etter alt å dømme rekker serieåpningen, om den skjer til vanlig tid i september.

– Når er du tilbake?

– Det kan variere veldig etter denne typen operasjon. Det kommer veldig mye an på personen og hoften. Jeg bør være tilbake til seriestart, sier han.

Morley har vært en sentral brikke i Oilers etter han ble hentet fra Lillehammer i 2018. Han har likevel ikke over 31 seriekamper i noen av de tre sesongene for klubben i DNB Arena. Uhell med skader har vært årsaken fram til nå. Denne sesongen ble det stopp på 24 kamper, med 28 målpoeng. Det må presiseres at det var pandemien som gjorde at han stoppet på kampantallet denne sesongen, ikke skaden.

I 2018 fikk han kragebeinsbrudd, mens han i januar 2020 fikk et brudd i ankelen. Opptrening og veien tilbake er derfor ikke ukjent for 30-åringen.

Ny Oilers-sesong for Morley

Oilers-eventyret er ikke over for Morley, som har én sesong igjen av toårskontrakten han skrev før Norge stengte i 2020.

Nå handler det om å komme seg hjem for ishockeyspilleren, til Ontario i Canada. Konen og hans snart ett år gamle barn dro hjem før hjemlandet endret karantenereglene. Det fungerer nå slik at man må bo på karantenehotell også i Canada, men Morley kan unngå det om han er rask.

I 90 dager etter man har avlagt en positiv koronatest er det mulig å reise inn i landet uten å betale 1.500 dollar for et opphold på karantenehotell, eller rundt 10.200 kroner. Morley ble, som nesten hele laget, smittet av viruset i januar. Derfor kan han reise hjem før 11. april og slippe kostnaden med karantenehotell.

Også en annen faktor spiller inn på når han kan dra.

– Det er ikke den beste tiden å reise på. Det er vanskelig å finne en avgang, og det er mer hensyn som må tas nå enn til vanlig, sier Morley.

Mer fra Dagsavisen