Stavanger Oilers

Oilers dropper permitteringer

Selv om Fjordkraft-ligaen er avlyst vil ikke Oilers permittere spillerne. Samtidig er det nå ventet at flere av spillerne i Oilers vil forsvinne til den britiske ligaen.

Stavanger — Styret i klubben fattet torsdag avgjørelsen om å spare spillerne. De vil ikke gå i samme felle som i fjor og tror at den lange perioden uten organiserte treninger hadde en direkte sammenheng med den svake sesongstarten. Selv om denne koster kroner for klubben har de bestemt seg for å ta den kostnaden.

– Det var en reell fare for at vi kom til å permittere, men vi eiere er enige om at vi ikke skal gjøre det i år. Vi vil holde fullt trøkk på sport framover, sier Tore Christiansen til RA.

Han tar også langt på vei selvkritikk på valgene som ble tatt i fjor da Norge stengte ned.

– Vi lærer alle av våre feil, men hadde kort tid på oss i fjor. Resultatet ble en kort oppkjøring og ingen optimal start.

Kan permittere andre

Sportsdirektør Pål Higson er også glad for at det nå blir mer normalt opplegg med en oppkjøring som starter fra mai av som normalen. De to forteller også til RA at spillerne er svært glade for beslutningen.

– Det var flere element som spilte inn med oppkjøringen i fjor. Vi kunne ikke trene sammen av isen og det hele ble veldig annerledes i forhold til normalen for Oilers. Nå skor vi oss mer som normalt, sier Higson.

Klubben vil trene på fram til påske og så ha litt ferie for spillerne. Så går de i gang med det som vil bli en mye mer normal oppkjøring. Denne treningen og seriøsiteten har ofte blitt pekt på som en suksessfaktor i Oilers.

Samtidig innrømmer Christiansen at det kan bli permitteringer blant de andre ansatte i klubben.

– Det blir det nok, ja. De har ikke arbeidsoppgaver en periode nå framover.

Håper på mer normale tilstander

Håpet er at Oilers skal kunne returnere til DNB Arena og mer normale tilstander i august – selv om det neppe blir for helt fulle hus i starten.

Higson og Christiansen forventer også at de nå får spart noe av lønnskostnadene ved at flere spillere forsvinner ut i en periode. Det har styret åpnet for at er greit.

– Den britiske ligaen skal spille en fem ukers serie nå og er på jakt etter spillere. Veldig mange spillere fra Norge er kontaktet – også mange spillere fra Oilers. Det blir nok spillere fra de fleste lag som reiser over, sier Higson.




---





Mer fra Dagsavisen