Sport

Har tilbudt lokal spiller ny avtale

Bjarne Berntsen har ikke tatt juleferie. Nå har nok en Viking-spiller fått tilbud om ny avtale.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Vi har gitt Jostein Ekeland et tilbud om en ny avtale nå og avventer svar. Det er to års varighet på tilbudet, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til RA.

Spilleren, som kom tilbake fra Vidar i starten av denne sesongen, fikk sin debut i Eliteserien og sitt første mål. Samidig slet han noe med spilletiden.

Andre klubber er også i bildet. Blant annet er Sandes Ulf konkrete også.

– Jeg har tilbud fra både Viking og Sandnes Ulf. Nå må jeg vurdere hva som er best for meg og regner med å komme med en avklaring i løpet av et par dager, sier Ekeland selv til RA.

Berntsen håper han likevel signerer en ny Viking-avtale.

– Vi har også snakket om muligheten for et utlån første året. Jostein er en veldig spennende spiller med et stort potensial som han kanskje ikke har fått helt ut, sier Berntsen.

Ønsker avklaring på flere

Ekeland er den siste spilleren på utgående avtale som det ikke er avklaring rundt i Viking, men klubben har flere avtaler med spillere som går ut i 2020 og etter sesongen.

Blant annet har sentrale navn som Ylldren Ibrahimaj og Sondre Bjørshol avtaler som løper ut etter sesongen. Tommy Høiland har en avtale som går ut midtveis.

Berntsen håper å få avklaringer rundt framtiden til så mange som mulig av disse spillerne før jul. Dersom de signaliserer at de neppe vil resignere vil klubben åpenbart vurdere mulighetene for salg.

– Ingen skal straffes på noen som helst måte i Viking om de signaliserer at de vil bort, men om et slikt signal kommer må vi selvsagt forholde oss til det og vurdere om det er rett å selge om det kommer bud.

En av spillerne som har kontrakt, men som i følge Sandnesposten har signalisert at han kanskje kan tenke seg bort, er Zymer Bytyqi. Han er ikke fornøyd med spilletiden i høst.

– Jeg har ikke pratet med Zymer om dette foreløpig, men om han ønsker å ta en prat om dette så får han komme til meg, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Solgte 200 NYE sesongkort på 20 minutter

Mye interesse

Han forteller også at det er interesse rundt flere spillere nå. Det gjelder både inn og ut av klubben.

– Jeg ønsker ikke å si for mye om det i media før ting er mer klart, men det skjer selvsagt en del nå. Når det er sagt er det ikke på et nivå enda hvor vi må ta stilling til noe konkret, sier Berntsen.

– Merker dere et høyere attraktivitetsnivå på spillerne etter suksessen?

– Ja. Det er stor forskjell.

– Så det er mer nærliggende å tro på et stort salg som monner litt nå?

– Om vi vil selge noen, så er det realistisk. Samtidig er det markedet som bestemmer.

Mer fra Dagsavisen