Handball

Slik klarte Sola omstillingen fra Europa

Søndag tok Sola Håndball seg videre til gruppespillet i EHF European League, og onsdag beseiret de Aker 31-23 i Rema 1000-ligaen.

Omstilling fra spill i Europa og hjemlig serie er en utfordring i alle idretter. Bodø/Glimt har slitt med det i fotball, noe også Viking fikk problemer med det sommeren 2022. I ishockey har Oilers vært ustabile gjennom deltakelsen i Champions Hockey League, men Sola Håndball ser ut til å ha knekt koden på hvordan overgangen skal håndteres.

Tre døgn etter gultrøyene tok seg til gruppespillet i European League etter å ha beseiret Rocasa Gran Canaria ble det seier mot Aker på hjemmebane. Selv om det var litt startproblemer offensivt ble overgangen godt håndtert.

Sola-trener Steffen Stegavik mener noe av løsningen startet allerede da spillerne ble samlet i garderoben da Europa-avansementet var et faktum.

– Rett etter kampen søndag var beskjeden tydelig. Vi er i gruppespillet, og har kommet til «Final 8» i NM. Kampen mot Aker handler om gruppespillet neste år. Vi må prestere i hjemlig serie for å få de mulighetene vi vil ha, sier Stegavik til RA.

Steffen Stegavik

Tveiten toppscorer for Sola

Han valgte å rullere på spillerne for å gi flere spilletid. En konsekvens av det var at Lene Kristiansen Tveiten fikk mye tillit, og ble Solas toppscorer i kampen med åtte mål.

– Lene gjorde en veldig god kamp. Det var også kjekt å se Martine (Wolff) og Kaja (Horst Haugseng), de imponerte meg, sier Stegavik.

Tveiten var selv godt fornøyd med å score åtte mål, og ble overrasket av hvor mange det ble til slutt.

For å klare omstillingen trekker hun fram fridagen som et godt grep fra trener Stegavik.

– Vi fikk fri mandag, og det hjelper veldig på nullstillingen med en håndballfri dag, sier Tveiten.

Lene Kristiansen Tveiten

Nærmer seg julefri

Normalt sett er desember preget av mesterskap, og dermed pause i Rema 1000-ligaen. I år ble EM arrangert i november. Derfor har Sola fem kamper i julemåneden. To i Rema 1000-ligaen, de to unnagjorte kvalifiseringskampene til European League og NM-kvartfinalen de vant.

– Nå har vi én kamp igjen til julepausen. Med seieren mot Aker kan vi dra til Hamar med senkede skuldre, sier Stegavik.

Bortekampen mot Storhamar spilles tirsdag, og deretter spiller ikke Sola seriekamp før 11. januar. Da kommer Fana til Åsenhallen.

Mer fra Dagsavisen