Handball

Ville rykket direkte opp – nå skal Viking ut i kvalik

Viking Håndball spiller for plass i Rema 1000-ligaen.

Stavanger — Med andreplass i førstedivisjon, fem poeng bak serievinner Sandnes, skal Viking ut i kvalifisering for plass i Rema 1000-ligaen for 2022-23-sesongen.

Fram til 2019-20-sesongen var det to lag som rykket direkte opp til toppligaen, men de tre siste sesongene har det kun vært serievinneren som har tatt steget rett opp. Andre- til fjerdeplass spiller kvalifisering om å møte taperen av tilsvarende nedrykkskvalifisering fra Rema 1000-ligaen til kamp om plassen.

Veien fra toppligaen til førstedivisjon i fjor gikk via kvalifisering for Viking.

Harrington optimistisk

Trener Scott Harrington er optimistisk før kampene mot Follo og Viking TIF.

– Vi har slått begge lagene denne sesongen, selv om vi kanskje har vært heldige i noen av kampene. Uansett gir det oss selvtillit før vi møter dem. Nå har vi trent godt, og de sentrale spillerne er friske og i kampform, sier Harrington til RA.

– Hva synes du om kvalifiseringskonseptet?

– Det er litt bittersøtt. Greit at det er en konsekvens etter korona og endringer, men vi har regnet oss fram til at vi har samlet nok poeng til direkte opprykk i de andre årene, sier Harrington.

I motsetning til da klubben rykket ned etter kvalifiseringskampene mot Nøtterøy i fjor er spillerne i kampform. Det gjør at det blir en annerledes opplevelse nå.

– Prosessen blir annerledes. Vi får en slags minisesong, men har hatt gode forberedelser. Det eneste jeg ikke ønsket var å få det som i fjor. Da gikk vi flere måneder uten kamper, for så å spille de viktige kvalifiseringskampene. Nå er vi i form, men jeg ville helst hatt førsteplass og ferie, ler Harrington.

Ferdig som Viking-trener

Kampene om opprykk blir litt ekstra spesielle for ham. Det er nemlig de siste han leder Viking Håndball. Laget skal slås sammen med divisjonsrivalen SIF, og de har ennå ikke bestemt hvem som overtar etter Harrington.

Treneren mener det ikke finnes en bedre måte å avslutte på enn et potensielt opprykkseventyr.

– Det må være en drømmeavslutning. Jeg tenker bare på å rykke opp, og har et godt forhold til klubben. For framtiden ønsker jeg dem lykke til, sier han – og legger til:

– Om det ikke blir opprykk nå vil det være gode forutsetninger for å gjøre det godt i førstedivisjon neste år.

Selv forteller han om flere tilbud, både fra topphåndballen og ungdomslag. Han vet ikke helt hva han skal gjøre fra sommeren av, men lukker ingen dører.

– Nå kan jeg vente litt og se hva jeg brenner for. Det er viktig å kjenne på, sier Harrington.

Mer fra Dagsavisen