Handball

Høydramatisk oppgjør endte med opprykksfest – treneren ordknapp om framtiden

Sandnes Håndball vant 28-27 i rivaloppgjøret mot Viking Håndball og sikret seg dermed opprykk til Eliteserien.

Sandnes — Sandnes-laget trengte seier eller uavgjort i onsdagens kamp mot Viking for å rykke opp til eliteserien. Det klarte laget i lyseblått. Det førte til ellevill jubel i Sandneshallen.

Men mange har stilt spørsmålet: Har Sandnes Håndball økonomi til å overleve i eliteserien?

– Akkurat nå tenker jeg ikke på det. Nå vil jeg drikke med laget og feire at vi klarte det, sier en smørblid Sandnes-trener Dalibor Sedjak til RA.

– Skal spille i eliteserien

Trener Sedjak er ordknapp om kommende sesong.

Banens beste, Henning Lea Knutsen, er derimot sikker på hva han skal til neste år.

Henning Lea Knutsen var involvert i mye i kveldens opprykkskamp. Han fikk rødt kort, seks scoringer og ble kåret til banens beste spiller.

– Jeg skal spille i eliteserien. Så får vi se hvilken klubb det blir i. Akkurat nå tenker jeg ikke så mye på det. Nå er jeg bare utrolig stolt av hva dette laget har fått til.

En annen som leverte en strålende kamp for Sandnes, var sisteskanse Daniel Fallahinejad. Også han er usikker på hvor han ender opp til neste sesong. Han har kontrakt med klubben ut april.

– Jeg vet ikke hvor veien går videre. Men jeg har stor tro på at dersom Sandnes beholder kjernen og moralen i dette laget, så kommer eliteserien til å gå helt fint. Jeg er ikke bekymret, sier keeperen som hadde flere avgjørende redninger i kveldens kamp.

– Nå må jeg dra i garderoben og drikke med gutta, fortsetter han og løper av gårde.

Intens 1. omgang

Kampen startet tett og jevnt med mange dueller. Man kunne se at denne kampen betydde noe.

Det var riktignok bortelaget som kom sterkest i gang. Kampens to første scoringer kom fra Vikings Sindre Johannesen. Men Sandnes våknet etter en litt trå start, og tok ledelsen etter 12 minutter regissert av Henning Lea Knutsen.

Men Viking avsluttet 1. omgangen bra. Da lagene gikk til pause sto det 16–14 til bortelaget.

Laget fra Stavanger åpnet også 2. omgang best. Fire minutter ut i omgangen scoret Sindre Johannesen sitt tredje mål for kvelden og økte ledelsen til 19–15 for gjestene. Men Sandnes nektet å la Viking dra fra dem – tre scoringer på rappen fra Kristoffer Dueland Iversen x2 og Jon Kristian Slettebø gjorde at det plutselig bare var ett mål som skilte lagene.

Lea Knutsen aktiv

Etter mye fram og tilbake, med mål til begge lag, kastet Henning Lea Knutsen ballen i et tomt Viking-mål fra midtbanen. Dermed sto det 23–23 og det var duket for drama i siste halvdel av 2. omgang.

Med sju minutter igjen å spille sto det 26–26 på tavlen. Da fikk også Sandnes’ stjernespiller Henning Lea Knutsen rødt kort etter å ha blitt utvist tre ganger. Dermed var Viking én mann mer resten av kampen.

Med drøyt tre minutter igjen fikk Sandnes straffekast. Jon Kristian Slettebø var iskald fra straffemerket og sendte Sandnes opp i ledelsen 28–27.

Sandnes holdt ut og nektet å la Viking redusere. Dermed endte det med 28-27-seier til laget i lyseblått. Spillerne ble omringet av banestormere i full jubel.

Dermed kunne opprykksfesten til eliteserien bare begynne.

Både barn og voksne stormet banen da seieren var et faktum.