Handball

Nå går Sola for gruppeseier

Med kun ett poeng på bortebane mot Lokomotiva Zagreb søndag blir Sola gruppevinnere i EHF European League.

Livet med fly og flyplasser har vært langt borte for de fleste under koronapandemien, men for Sola Håndball er det blitt en del av den nye hverdagen. Suksessen vil ingen ende ta for Steffen Stegaviks kvinner, og søndag kan laget sette en ny historisk milepæl. Han har nemlig ikke bare ført laget til klubbens første NM-finale og gruppespill i Europa. Med ett poeng søndag, i den nest siste kampen av gruppespillet, vil de vinne gruppe A i EHF European League.

– Det er en bortekamp i Zagreb. Det blir nok mye av det samme fra dem som da vi møtte dem hjemme, pluss det ser ut som de har et par ekstra spillere. Slik det har blitt så drar vi dit for å vinne gruppen. Med ett poeng til vinner vi gruppen. Da møter vi en toer videre, sier Steffen Stegavik til RA.

Stegavik vil se framover

Sola-trenerens poeng er viktig for fortsettelsen. Med ett poeng mot Zagreb søndag vil motstanderen i kvartfinalen, som Sola allerede er sikret å spille, bli et lag som ble nummer to i stedet for en gruppevinner. Om gultrøyene ikke klarer poeng vil det fortsatt være mulig å vinne puljen mot Besancon på hjemmebane. De sjansene snakker ikke Stegavik for mye om. Det handler om søndagens kamp og gruppeseier.

– Like greit å ta den matchballen med en gang, i stedet for å ha kniven på strupen, sier han – og legger til:

– Når vi er kvalifisert til kvartfinale må vi ha blikket lenger fram.

Det er tett mellom slagene for Sola, som i tillegg til spillet i EHF European League har den hjemlige serien, Rema 1000-ligaen, å tenke på. Der spilte Sola mot Oppsal onsdag, og vant oppskriftsmessig med 15 mål.

Effekten av rulleringen

I den kampen ble det rullert på laget. Bakspillerne Live Rushfeldt Deila og Kristina Sirum Novak fikk begrenset med spilletid mot Oppsal, samtidig som flere spillere fikk kamptrening.

Han tror ikke nødvendigvis effekten av rulleringen vil vise best søndag, men ser mer framover i tid.

– Det er ikke sikkert det blir så viktig til denne kampen, for vi har ikke hatt det tette kampprogrammet ennå. Jeg ser heller at vi tjener på det i kamp sju til åtte med tett program. Jeg tror de som ble spart ville blitt klar til søndag uansett, sier Stegavik.

Blant spillerne som fikk spilletid onsdag var Kristiane Knutsen. Ballfordeleren har vært ute med lyskeskade siden før sesongstart, og opererte i slutten av september.

Kampen mot Lokomotiva Zagreb spilles søndag klokken 14.00.

Mer fra Dagsavisen