Handball

Seriedebuterte for sesongen: – Kjekk tid å komme tilbake på

Kristiane Knutsen spilte endelig kamp igjen i Rema 1000-ligaen da Sola slo Oppsal 28-13.

Sola — Før seriestart ble Sola-spiller Kristiane Knutsen satt på sidelinjen med en lyskeskade. Én måned inn i sesongen ble hun operert, og onsdag sesongdebuterte hun i Rema 1000-ligaen med 20 minutter på banen i kampen mot Oppsal.

– Det er veldig godt å være tilbake. Det har kriblet i føttene en stund, så det gjør ekstra godt å være på banen igjen, sier Kristiane Knutsen til RA.

23-åringen forteller at hun ikke kjenner på begrensninger etter skaden og operasjonen.

– Jeg trener hundre prosent igjen, men nå handler det om å få i gang kampformen. Nå fikk jeg to ganger ti minutter mot Oppsal. Det var bra, sier Knutsen.

Hun fikk riktignok to ganger fem minutter i søndagens kamp mot Motherson i EHF European League, men comebacket i serien skjedde onsdag. Med den pågående medaljekampen som Sola befinner seg i, og eventyret i Europa, legger hun ikke skjul på at det er gøy å endelig være tilbake.

– En kjekk tid å komme tilbake på, men jeg skal prestere også. Jeg må levere der jeg var før. Alle rundt meg snakket om at jeg ikke må ha for høye forventninger, men jeg vil være der jeg var før skaden, sier Knutsen.

Stegavik fordelte spilletiden

Trener Steffen Stegavik synes det var godt å ha ballfordeleren tilbake, selv om Frøydis Wiik Seierstad har tatt rollen med storm denne sesongen. Det gir ham flere strenger å spille på i et ekstremt tett kampprogram for Sola-jentene. I tillegg til innspurten i Rema 1000-ligaen har laget allerede sikret seg avansement i EHF European League. Allerede søndag skal Sola i aksjon igjen. Da drar Stegaviks kvinner til Kroatia for å møte Lokomotiva Zagreb.

Timeout Sola Håndball

Han var fornøyd med å få fordelt spilletiden mot Oppsal. Det gjorde at spillere som Live Rushfeldt Deila og Kristina Sirum Novak, som den siste tiden har fått mye spilletiden, fikk mye tid på benken. Flere unge spillere, deriblant Angunn Gudmestad, Lene Kristiansen Tveiten og Karoline Jensen, fikk prøve seg i onsdagens seier.

– Vi fikk rullert godt. De som spilte lite i helgen fikk stå mye mot Oppsal. De viser også hvorfor de er her, for de gjør det utrolig bra, sier Stegavik.

Aldri spennende mellom Sola og Oppsal

Etter få minutter var Sola i ledelsen 6-1, og kampen ble aldri spennende. Gultrøyene kontrollerte inn seieren, uten å slite seg ut.

– For oss er det en bra forsvarskamp, og alle tre keeperne er på henholdsvis 50-, 60- og 80 prosent. Framover prøvde vi på nye konstellasjoner. Det blir mange i tiden som kommer, og da må vi ha alle i gang, sier Sola-treneren.

Camilla Herrem

Også Kristiane Knutsen synes det var godt å få i gang flest mulig spillere.

– Det var en fin kamp hvor alle fikk komme innpå. Det er kjekt å prøve litt flere konstellasjoner, sier hun.

---

Kampfakta

Rema 1000-ligaen, håndball.

Sola – Oppsal 28–13 (17–9)

Åsenhallen, 324 tilskuere.

Sola: Tonje Haug Lerstad, Guro Berland Husebø, Angunn Gudmestad 5, Lene Kristiansen Tveiten 2, Frøydis Wiik Seierstad 1, Johanna Fossum, Maja Magnussen 3, Amalie Frøland, Kristiane Knutsen 1, Live Rushfeldt Deila, Karoline Jensen 1, Kristina Sirum Novak 3, Martha Barka 1, Hege Holgersen Danielsen 2, Camilla Herrem 9.

Toppscorer Oppsal: Mille Tveit Porsmyr 3.

Utvisninger: Sola 2 x 2 min., Oppsal 3 x 2 min.

---

Mer fra Dagsavisen